to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 01.08.2012

left.gr

Πολιτική

Δίχως στρατηγική και με οδηγό το μνημόνιο βαδίζουν προς τη χρεοκοπία

To θέατρο του μνημονιακού παράλογου συνεχίστηκε και με τη νέα σύσκεψη των αρχηγών της τρόικας εσωτερικού, οι οποίοι, αν και συμφώνησαν για τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας και κοινωνικής χρεοκοπίας, συνεχίζουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια.


Ο πεντακάθαρα μνημονιακός πρωθυπουργός...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε συζητήσεις που είχε με τον Ζοζέ Μπαρόζο, την τρόικα και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και είπε ότι η υπόθεση είναι πεντακάθαρη. Τόνισε ότι προτιμά την απόφαση με τις θετικές συνέπειες, δηλαδή την παραμονή μας στο ευρώ και τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη διετή επιμήκυνση, παρά τη βεβαιότητα της αρνητικής έκθεσης και της ρήξης με τους εταίρους που συνεπάγεται τραγικούς κινδύνους. "Η απόφαση αυτή δίνει κλίμα διεθνούς αξιοπιστίας. Ως πρωθυπουργός έχω το καθήκον και την ευθύνη για την εισήγησή μου. Αν δεν παίρναμε τώρα την απόφαση θα μπαίναμε στην απομόνωση και στις κλειστές πόρτες", είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς.  


Ο Γ. Στουρνάρας με κάθε τρόπο απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις στις δηλώσεις του για το ποια είναι τα μέτρα και οι περικοπές των 11,5 δισ. Φυσικά η εξειδίκευση των μέτρων περνά στη συζήτηση με την τρόικα... Το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών είναι ήδη κλεισμένο για αύριο το μεσημέρι. "Τώρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ με την τρόικα" δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμο προς τα τέλη Αυγούστου.


Το "μπαλάκι" στον Σαμαρά από τον Βενιζέλο...

"Αν ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων 11,5 δισ ευρώ, θα δεχτώ αυτή την εκτίμηση, καθώς ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη των χειρισμών", δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.


Oι αοριστίες Κουβέλη...

Ο Φώτης Κουβέλης, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, αρκέστηκε και πάλι στις γνωστές αοριστολογίες. Αφού επανέλαβε τα περί χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και συνολικής διαπραγμάτευσης, αναφέρθηκε σε "συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ". Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε επίσης ότι "συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για συγκεκριμένους αριθμούς", αποφεύγοντας να μιλήσει για το ποιες συγκεκριμένα είναι οι περικοπές που σχεδιάζονται. 


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μη θυμώσει η τρόικα


Σε σχόλιό του τοπ Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: "Η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα πορεύεται δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα.
Οι δήθεν διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τον τρόπο και τη σειρά των μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα".

Στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζεται επίσης ότι: "Οι εξελίξεις αυτές φανερώνουν γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε ότι η μόνη σωτήρια στρατηγική για τη χώρα, ήταν αυτή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για την ακύρωση και αντικατάσταση του μνημονίου.

Δυστυχώς για τη  χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)