to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:24 | 08.09.2015

πηγή: in.gr

Οικονομία

Διευκρινίσεις του Τρ. Αλεξιάδη για την ενοποίηση του ΣΔΟΕ με την ΓΓΔΕ

Διευκρινίσεις για την λειτουργική ενοποίηση του ΣΔΟΕ με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έδωσε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εφοριακών.


 

Ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε το προεδρείο της ΠΟΕ ΔΟΥ πως δεν θα γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού του ΣΔΟΕ κατά την προεκλογική περίοδο και πως θα ζητηθεί παράταση για να συμπληρωθούν μόνο τα απογραφικά δελτία με την προτίμηση παραμονής ή όχι.

Σε ότι αφορά την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και διαπιστωτικών πράξεων για μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού από το ΣΔΟΕ , υποστήριξε ότι είναι υπηρεσιακός υπουργός και οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο.

Όπως είπε προς το παρόν το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, τους διαχειριστικούς ελέγχους, θέματα απάτης και τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Κατά τον ίδιο, το Σώμα  προβλέπεται να ενισχυθεί με προσωπικό και εργαλεία, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αντίστοιχων σωμάτων. Ενδεικτικά είπε πως «έμπειρο προσωπικό θα φύγει από το ΣΔΟΕ και έμπειρο θα παραμείνει».

Ο κ. Αλεξιάδης αποσαφήνισε πως οι υποθέσεις του ΣΔΟΕ θα καταγραφούν με ειδικό τρόπο και θα γίνει επιτροπή από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή ΓΓΔΕ, ΣΔΟΕ, υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Διαφθοράς, για την επιλογή. Οι δε Οικονομικοί Εισαγγελείς θα αποφασίζουν από ποια υπηρεσία, το ΣΔΟΕ ή την ΓΓΔΕ, θα εκτελούνται οι εισαγγελικές παραγγελίες.

Τέλος επανέλαβε πως οι εφορίες μέσα στο 2016 σταδιακά θα σταματήσουν να υποδέχονται κοινό και όταν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ θα γίνεται με ραντεβού για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο, ενώ προανήγγειλε μετατάξεις προσωπικού με κριτήρια ΑΣΕΠ από το Δημόσιο, με υπαλλήλους αυξημένων προσόντων, καθώς και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)