to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 15.06.2017

Πολιτική

Συμπληρωματικά στοιχεία για Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη ζητά η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες»

Δήλωση της προέδρου της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Τασίας Χριστοδουλοπούλου


Απάντηση σε δημοσιεύματα που επιχείρησαν να προκαταβάλουν την απόφαση της Επιτροπής  «Πόθεν Έσχες» που διερευνά τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, δίνει  η προέδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ έσπευσε να δικαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ, με αντίστοιχους τίτλους στα σχετικά δημοσιεύματα κι... επικλήσεις σε διαρροές.

Κατόπιν αυτών, η Τασία Χριστοδουλοπούλου απαντά στις ανακρίβειες δημοσιοποιώντας την απόφαση της Επιτροπής, που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, και είναι η κάτωθι: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για τους δύο γαλάζιους πολιτικούς αφορά αφενός στο το εάν νομίμως ή όχι δεν συμπεριέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωση πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας, την περίοδο 2006-2011 όταν κατά προφορική τους δήλωση, βρίσκονταν σε διάσταση, αφετέρου σε καταγγελία πρώην συνεργάτιδος του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ότι ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ αλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της, προβιβάζοντας την στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα και με την προφορική συμφωνία όμως να του καταβάλλει περίπου το 60% του μισθού της.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες της Μαρέβα και ο Κεφαλογιάννης για τους μισθούς στο Ευρωκοινοβούλιο

Για το θέμα η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε την εξής δήλωση:

Συνήλθε χθες, 14/6/2017, σε συνεδρίαση, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες», έχοντας στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και υπόθεση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στους κανόνες δεοντολογίας της Επιτροπής, τους οποίους τηρώ ευλαβικά, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, περιλαμβάνεται και ο κανόνας της «μυστικότητας» της διαδικασίας, αφού οι υποθέσεις που ερευνώνται υπάγονται στον σκληρό πυρήνα που προσωπικού απορρήτου.

Δεν επιδίδομαι σε διαρροές, ούτε κοινοποιώντας την ημερήσια διάταξη πριν από την κάθε συνεδρίαση, ούτε, πολύ περισσότερο, κοινοποιώντας το αποτέλεσμα ή ερμηνεία του αποτελέσματος, όταν οι υποθέσεις που εξετάζονται δεν οδηγούνται σε τελική κρίση, όπως έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση με τις δύο παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις.

Επειδή κατεγράφησαν δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με βάση τα οποία ανακριβώς αναφέρονται, ως αποτέλεσμα της κρίσης της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», υποκειμενικές απόψεις, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω ότι η απόφαση της Επιτροπής, που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, είναι η κάτωθι: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Αυτά, και μόνον αυτά, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)