to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 17.03.2019

Πολιτισμός

Διευκρινίσεις για την παράταση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών δίνει το υπ. Πολιτισμού

Σε ανακοίνωση του το υπ. Πολιτισμού και η υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά απαντούν σε σχετικές αναφορές που δημοσιεύτηκαν σε μερίδα του τύπου


Με αφορμή άρθρο σχετικά με τη θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών,  που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στις 17-3-2019, το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Κυριακή 17/3 με τον τίτλο «Συνέχεια στο θέμα της παράτασης της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών», επισημαίνει:

«Ο θεσμικός ρόλος του καλλιτεχνικού διευθυντή και του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών , όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλο εποπτευόμενο πολιτιστικό οργανισμό, προσδιορίζονται από τον ιδρυτικό τους νόμο. Το υπουργείο και ο υπουργός έχουν το ρόλο της εποπτείας. Αυτό όφειλε να κάνει η υπουργός κα Μυρσίνη Ζορμπά και αυτό έκανε, δεδομένου ότι κάθε άλλη παρέμβαση στις σχέσεις ΔΣ και διευθυντή θα παραβίαζε την αυτονομία του νομικού προσώπου. Η συνεργασία με όλους και η προσπάθεια άμβλυνσης των κατά καιρούς αντιθέσεων που προκύπτουν δεν αποτελεί συμφωνία προς τη μία ή την άλλη πλευρά αλλά κανόνα ισόρροπης ομαλής λειτουργίας του οργανισμού.

Η θητεία του κ Β. Θεοδωρόπουλου παρατάθηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρώσει τον προγραμματισμό του, όπως ο ίδιος ζήτησε και όπως ήταν εύλογο, δεδομένου  άλλωστε ότι όπως είχε δημοσίως δηλώσει δεν επιθυμούσε περαιτέρω ανανέωση της θητείας του. Αυτά είναι τα δεδομένα και δεν κατανοούμε τον τίτλο περί «μη τήρησης της συμφωνίας» και τις σχετικές αναφορές του άρθρου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)