to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:59 | 13.05.2018

Κοινωνία

Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση το μεσημέρι στο Σύνταγμα

Για σήμερα έχει εξαγγελθεί από διάφορες οργανώσεις του ακροδεξιού χώρου συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το «Μακεδονικό». Απέναντι σε αυτό, οι οργανώσεις που καλούν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο τονίζουν: «Δεν θα αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο να στηθεί επιχειρησιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα αφήσουμε τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου του ’11-’13 να νομίζουν πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα να ξαναβγούν στο φως της ημέρας».


«Την Κυριακή 13 του Μάη στη 1 το μεσημέρι, το κέντρο της Αθήνας θα ανήκει στο αντιφασιστικό, ταξικό κίνημα. Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού μαζί με το Ε.Ε.Κ., την Ο.Κ.Δ.Ε. (Σπάρτακος), την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, την Ο.Ε.Ν. και το elaliberta.gr καλεί τις δυνάμεις της εργασίας και της νεολαίας να σταματήσουν για άλλη μια φορά την προσπάθεια νομιμοποίησησης των δολοφόνων των Σ. Λουκμάν και Π. Φύσσα», αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους και θυμίζουν για τα προηγούμενα συλλαλητήρια για το «μακεδονικό»: «Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κάλυψε τον εμπρησμό της Libertatia. Αντίστοιχα, αυτό της Μυτιλήνης για τους Έλληνες στρατιωτικούς λειτούργησε ως ορμητήριο για το πογκρόμ που στήθηκε στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες».

Και προσθέτουν: «Κάποια κομμάτια της ακροδεξιάς ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη σύναξη στην πλατεία Συντάγματος στις 13 του Μάη.

Δεν θα αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο να στηθεί επιχειρησιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα αφήσουμε τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου του ’11-’13 να νομίζουν πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα να ξαναβγούν στο φως της ημέρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)