to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 02.07.2018

Κοινωνία

Διεθνής βράβευση της Περιφέρειας Αττικής για την τουριστική ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Σαρωνικού, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, αποδίδοντας ήδη καρπούς καθώς η προσπάθεια στο σύνολό της, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από τα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού (World Travel Awards. Αθήνα Ζάππειο 30/6/2018)).


Η απονομή του βραβείου, με τίτλο Greece's Leading Island destination 2018), «αναδεικνύει τα νησιά του Αργοσαρωνικού ως τον πιο δημοφιλή νησιωτικό προορισμό», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού Ελένη Δημόπουλου- η οποία και το παρέλαβε και πρόσθεσε ότι «Δίνει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη των νησιών, καθώς η διάκριση (από WTA), αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ποιότητας για τους νικητές ορίζοντας το σημείο αναφοράς στο οποίο προσβλέπουν όλοι οι άλλοι». 

Η κ. Δημοπούλου επισημαίνει ότι η βράβευση «καταδεικνύει και διεθνώς» τη συστηματική δουλειά της Περιφέρειας για να δώσει ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όλης της Αττικής και ιδιαίτερα στα νησιά της, τα «διαμάντια του στέμματος», όπως τα αποκαλεί. Τονίζει ότι ουσιαστικά το βραβείο ανήκει στην Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την Ύδρα καθώς και στις κοντινές ακτές της Τροιζινίας, νησιά τα οποία αναπτύσσονται «με επίκεντρο, τον άνθρωπο και τις ανάγκες, στη βάση της αειφορίας, με ισορροπία και προστασία των φυσικών και δομημένων πόρων». 

Αναγνωρίζει πως διαθέτουν την «μοναδικότητα σε όλη την Ευρώπη» να βρίσκονται δίπλα στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας και της χώρας μας και επίσης δίπλα από το μεγαλύτερο λιμάνι της από όπου σε ελάχιστο χρόνο, μεταβαίνει κάποιος σε 6 ξεχωριστά και τόσο διαφορετικά νησιά. Παράγοντας, τον οποίο προσαυξάνει και η πλούσια δυναμική των τουριστικών πόρων τους, όπως είναι το πλούσιο ιστορικό παρελθόν τους, οι καθαρές παραλίες, τα μνημεία, οι διάσπαρτοι αρχαιολογικοί θησαυροί και το φυσικό περιβάλλον τους. 

Σε κάθε νησί, προσθέτει η ίδια, ότι σχεδιάζονται και υλοποιούνται έργα στήριξης υποδομών, αναβάθμισης των δημοσίων δικτύων, ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων καθώς και σημαντικές δράσεις τουριστικής προβολής στο διεθνές κοινό. Ο βασικός στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι να διευρύνει την μέση διάρκεια παραμονής των επισκεπτών στην Αττική και σε μεγάλο μέρος «επιτυγχάνεται με 5,7 μέρες μέση διάρκεια το έτος 2017». 

Σκοπός είναι η ανάδειξη της Αττικής σε ισχυρή τουριστική δύναμη της χώρας με παράλληλη αύξηση των τουριστικών εσόδων, ενώ με « 2, 6 δισ. ευρώ άμεση τουριστική δαπάνη (το 2017) σημειώθηκε τόνωση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης πολλών περιοχών της Περιφέρειας» ανέφερε η κ. Δημοπούλου και τόνισε ότι στον περιφερειακό σχεδιασμό γίνονται συνεργασίες με κάθε νησιωτικό Δήμο αλλά και συλλογικό φορέα ξεχωριστά, ώστε η τουριστική προβολή να γίνεται «με σοβαρότητα ανάλογα με την ωριμότητα του κάθε νησιού».

Επίσης, εκτιμά ότι πολλά γίνονται με βραδείς ρυθμούς αλλά «κατά κοινή ομολογία προς την σωστή κατεύθυνση». Κλείνοντας, τονίζει ότι οι προοπτικές αυτές θα διευκολυνθούν περισσότερο αν προστεθούν και επιστημονικά εργαλεία όπως το Παρατηρητήριο Τουρισμού της Αττικής για την συλλογή έγκυρων στατιστικών στοιχείων για την επισκεψιμότητα των νησιών μας καθώς και μια ισχυρή, κατάλληλα στελεχωμένη Διεύθυνση Τουρισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)