to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 10.01.2014

Πολιτική

Διεθνής Τύπος: Έντονα σχόλια για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Τον γύρο του κόσμου έκανε η τελευταία αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά και η επέμβαση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους.


Για το θέμα διαβάστε αναλυτικά εδώ. Ακολουθεί η παρουσίαση στα διεθνή μέσα από το leftertia - news:

Η Deutsche Welle κάνει λόγο για διαδηλώσεις στην Αθήνα αλλά και την ευρεία απαγόρευσή τους:

Το Associated Press ήταν το πρώτο πρακτορείο που μετέδωσε την είδηση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με τα ΜΜΕ και εφημερίδες των ΗΠΑ (Washington Post, ABC, FOX, NBC) να την αναπαράγουν:

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο των New York Times:

«Για να αποφευχθεί η αμηχανία στις τελετές της Τετάρτης στην Αθήνα - συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και επίτροποι από όλη την ΕΕ – η αστυνομία απαγόρευσε όλες τις διαδηλώσεις για 18 ώρες σε ένα ευρύτατο φάσμα του κέντρου της πόλης.

Οι αρχές έκλεισαν επίσης δρόμους και σταθμούς του μετρό, καθώς περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί είχαν επιβάλει ένα γιγαντιαίο κλοιό γύρω από τις εναρκτήριες  εκδηλώσεις, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλη την πόλη για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Περίπου 400 αριστεροί που προσπάθησαν να αψηφήσουν την απαγόρευση διαμαρτυρίας μακριά από τους συγκεκριμένους χώρους, συνεπλάκησαν για λίγο με την αστυνομία αργά την Τετάρτη προτού διαλυθούν με δακρυγόνα. Ένας διαδηλωτής συνελήφθη» (ακολουθεί το κείμενο στα αγγλικά).

Σύμφωνα με το Al Jazeera, διαδηλώσεις χαιρετίζουν την ελληνική προεδρία της ΕΕ, ενώ αναρτά και σχετικό video:

Στο ίδιο μήκος κύματος και  το σχετικό σχόλιο των Los Angeles Times με τίτλο «οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν στην Αθήνα καθώς η Ελλάδα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ»:

«Η Ελλάδα την Τετάρτη ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω ελπιδοφόρων προβλέψεων για το τέλος της παρατεταμένης ύφεσης το τρέχον έτος, αλλά πλανιόταν η δυσαρέσκεια κατά της λιτότητας που επιβάλλεται από το μπλοκ των 28 κρατών.

Η δημόσια οργή ​​για τη λιτότητα που έχει απαιτηθεί, καθώς η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% κατά τα τελευταία έξι χρόνια ώθησαν τις αρχές να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στην Αθήνα για 18 ώρες, ενώ οι υπάλληλοι της ΕΕ και οι Έλληνες ηγέτες γιόρταζαν τη μεταβίβαση της προεδρίας των έξι μηνών, από τη Λιθουανία. Παρόλα αυτά, στις παρυφές της πρωτεύουσας, περίπου 400 αριστεροί συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν τα επώδυνα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τα bailouts για να κρατηθεί η οικονομία της στη ζωή. Η αστυνομία διέλυσε την συγκέντρωση με δακρυγόνα και ένας διαδηλωτής συνελήφθη». Το σχόλιο στα αγγλικά:

Από τα περιφερειακά αμερικάνικα Μέσα, εντύπωση προκάλεσε ότι ακόμη και ο Δεξιός υπερσυντηρητικός Dan Riehl από το Tea Party, λοιδορεί την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την για έλλειψη Δημοκρατίας!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)