to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 28.02.2013

Πολιτική

Διεθνής Συνάντηση της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην Αθήνα

Διεθνής συνάντηση της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς διοργανώνεται στην Αθήνα, στις 1, 2 και 3 Μάρτη από την ιστοσελίδα rproject.gr.


Η ιστοσελίδα αυτή εκφράζει και συσπειρώνει πολιτικές δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στις συνθήκες της βαθιάς διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, και ιδιαίτερα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων συνταγών σκληρής λιτότητας και ταυτόχρονα τον «αδύναμο κρίκο» της ευρωπαϊκής κρίσης οικονομικά, κοινωνικά μα και πολιτικά. Απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά (Δεξιά, σοσιαλδημοκρατία και κεντροαριστερά) που συνεργάζεται με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) επιβάλλοντας πρωτοφανή μέτρα λιτότητας στην κοινωνική πλειοψηφία προβάλει ως εναλλακτική λύση ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύοντας σχεδόν το 30% της λαϊκής πρόθεσης ψήφου, με πολιτικές αιχμές την ανατροπή του μνημονίου και της τρόικας και την «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ποια είναι η εξέλιξη και το βάθος της κρίσης; Τι όρους διαμορφώνει στην ταξική πάλη και τις κοινωνικές αντιστάσεις; Στην πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις; Στην πάλη για δημόσια Υγεία και Παιδεία; Στην ανάγκη για αποτελεσματική δράση των συνδικάτων; Στην αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου; Τι σημαίνει μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» ως απάντηση σε όλο το αστικό πολιτικό σύστημα  (Δεξιά, σοσιαλδημοκρατία και κεντροαριστερά) και την τρόικα σε συνθήκες κρίσης; Ποια η στάση και τα καθήκοντα των αντικαπιταλιστών; Ποια είναι η εξέλιξη και ο ρόλος των γεγονότων της «αραβικής άνοιξης» και συγκεκριμένα η Αιγυπτιακή εμπειρία ως υπόδειγμα λαϊκών εξεγέρσεων, στους ευρωπαϊκούς λαούς και διεθνώς;

Στελέχη της ευρωπαϊκής και διεθνούς αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των κινημάτων συναντιούνται και συζητούν στην Αθήνα στις κρίσιμες αυτές ιστορικές συνθήκες, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών μα και τον συντονισμό της δράσης και των πολιτικών επιλογών. Με επίκεντρο την πρωτότυπη, πολωμένη κοινωνικά και πολιτικά, ελληνική πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από τον «μεταβατικό στόχο» για «κυβέρνηση της Αριστεράς» σε σύγκρουση με τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες στρατηγικές μέσα στην κρίση. Αναζητώντας την ουσιαστική κατανόηση των όρων που διαμορφώνει η κρίση στην ταξική, πολιτική μα και ιδεολογική αντιπαράθεση και τις πλέον χρήσιμες επιλογές από την σκοπιά των δυνάμεων της εργασίας, της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της σοσιαλιστικής προοπτικής.       

Παρασκευή 1 Μάρτη 2013

18.00-21.00

Διεθνής Συνάντηση: Συζήτηση "Η κρίση στην ευρωζώνη"

Σάββατο 2 Μάρτη 2013

10.00-13.00

Δύο παράλληλες συζητήσεις

Α) "Η εκπαίδευση στην εποχή της κρίσης"

Β)  "Αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας"

13.00 – 15.00  Διάλλειμα

15.00 – 17.30 

Δύο παράλληλες συζητήσεις

Α)  "Η πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη"

Β)  "ΣΤΟΠ στις ιδιωτικοποιήσεις. Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους"

18.00 – 21.00

 "Πολιτικές επιλογές της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Κινήματα ανατροπής και ο στόχος για την «κυβέρνηση της Αριστεράς»."

Κυριακή 3 Μάρτη 2013

10.30 – 13.00

 "Το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και η οργάνωση από τα κάτω"

 14.00 – 17.00

 "Η καρδιά των αραβικών εξεγέρσεων κτυπάει στην Αίγυπτο"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)