to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...


Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο: ο αποκλεισμός αντιπολιτευόμενων μέσων από τη χρηματοδότηση της καμπάνιας για τον κορωνοϊό, οι κατηγορίες για προσπάθεια ελέγχου του Τύπου και, βεβαίως, η διοχέτευση κονδυλίων σε ανύπαρκτα ΜΜΕ.

Η εξέλιξη αυτή θα χαντακώσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στην κατάταξη των χωρών με βάση την ελευθερία του Τύπου. Σήμερα είμαστε ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Πολωνία, τις δύο χώρες για τις οποίες τέθηκε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας, και κάτω από χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Σενεγάλη και ο Νίγηρας. Τώρα τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν το ότι ο Τύπος στη χώρα είναι ελεγχόμενος θάβοντας εντελώς την είδηση. Το θέμα αποσιωπήθηκε πλήρως και για να το βρεις, έπρεπε να ανατρέξεις μόνο σε μια χούφτα ιστοσελίδες που επιμένουν να κάνουν δημοσιογραφία.

Κάποια ΜΜΕ έπαιξαν απλώς τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την άφησαν να εξαφανιστεί στη ροή των ειδήσεων. Τα περισσότερα όμως την απέκρυψαν και αυτή.

Η Ελλάδα εκτίθεται όμως δύο φορές, καθώς αυτή τη στιγμή, και μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, έχει την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο προεδρεύων, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαριβιτσιώτης θα νιώσει πολύ άβολα.

Από την άλλη, βέβαια, εδώ δεν ντρέπονται το 60% των Ελλήνων πολιτών που δεν τους ψήφισε, θα ντραπούν το Συμβούλιο της Ευρώπης; Ένας διεθνής διασυρμός είναι, σιγά μην σταματήσουν τη δουλειά τους…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)