to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 02.01.2020

Διεθνή

Διεθνής Αμνηστία: «Δυσανάλογη αστυνομική βία» στις διαδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στο Χονγκ Κονγκ

Σύμφωνα με την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνελήφθησαν 420 άτομα την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά


Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία στη διάρκεια των διαδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς, κατά τις οποίες 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία συνέλαβε 400 ανθρώπους στις διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν ειρηνικά, αλλά στη συνέχεια σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Οι χθεσινές συλλήψεις ανεβάζουν σε περίπου 7.000 τον συνολικό αριθμό από τον Ιούνιο, όταν και κλιμακώθηκαν οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κόνγκ, με αφορμή νομοσχέδιο, το οποίο θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, έχει δεχτεί διεθνείς επικρίσεις για τους χειρισμούς της αναφορικά με τις διαδηλώσεις και για την άρνησή της να ζητήσει τη διεξαγωγή πλήρους, ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για βιαιότητες αστυνομικών εις βάρος διαδηλωτών.

Χθες επικράτησε ένταση μετά τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία Γουάν Τσάι, όπου βρίσκεται υποκατάστημα του διεθνούς τραπεζικού ομίλου HSBC, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των διαδηλωτών τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, διαδηλωτές, υποστηρίζουν ότι η HSBC είναι συνένοχη στις ενέργειες των αρχών κατά των ακτιβιστών που προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για την εκστρατεία τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν 420 άτομα την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, οι 287 από τους οποίους για παράνομη συνάθροιση. Μεταξύ αυτών και ένας 12χρονος.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)