to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 23.10.2013

Κοινωνία

Διεκόπη και πάλι η δίκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση από το ταμείο της ΑΕΚ

Σε κλίμα έντασης και σήμερα, λόγω ζητημάτων που θέτει η πλευρά των κατηγορουμένων, η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βασικό κατηγορούμενο το Μάκη Ψωμιάδη, για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπεξαίρεση η οποία φέρεται να αγγίζει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ


Η διαδικασία που ουσιαστικά είχε οριστεί να ξεκινήσει την 18η Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκε την Τετάρτη, ενώ έχει προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες αίτημα αναβολής που απερρίφθη και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της υπεράσπισης, η οποία είχε δηλώσει ότι απέχει και τον διορισμό αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο συνηγόρων.

Ήδη, δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου αφορούσαν τους διορισθέντες συνηγόρους και την άρνηση των κατηγορουμένων, δηλαδή του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, δύο εξαδέλφων του και μίας γυναίκας, να αποδεχθούν τους νέους συνηγόρους.

Σήμερα για τρίτη συνεδρίαση, το δικαστήριο προσπάθησε να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης, με αυτεπαγγέλτως διορισμένους συνηγόρους, πλην, όμως, οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι διορίζουν ξανά την υπεράσπισή τους.

Έτσι στο δικαστήριο προσήλθαν οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι αμέσως μετά την αποδοχή του διορισμού τους δήλωσαν ξανά αποχή, επικαλούμενοι και πάλι, όπως και την πρώτη φορά, την απόφαση της Ολομελείας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που ορίζει ότι μετά από δεύτερη διακοπή χωρίς να έχει εκφωνηθεί η υπόθεση, οι δικηγόροι οφείλουν να απέχουν.

Η υπεράσπιση υπέβαλε εκ νέου αίτημα αναβολής, το οποίο με ανάλογη Εισαγγελική πρόταση και με σκεπτικό ότι ασκήθηκε καταχρηστικά, απορρίφθηκε.

Η διαδικασία διακόπηκε και πάλι εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων συνηγόρων και Έδρας και θα συνεχιστεί στις 29 Οκτωβρίου.

Πηγή: «Ελευθεροτυπία»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)