to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 04.04.2013

Πολιτική

Διεκόπη για 15 λεπτά η συνεδρίαση της Προανακριτικής για τη Λίστα Λαγκάρντ

Αιτία, έντονο επεισόδιο μεταξύ των βουλευτών Γεωργιάδη-Κασιδιάρη.


Διεκόπη για 15 λεπτά η συνεδρίαση της Προανακριτικής της Βουλής που διερευνά τη Λίστα Λαγκάρντ όπου καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προηγήθηκε έντονο επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη όταν ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του. Η παρέμβαση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο.

Εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε από την αίθουσα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τότε παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για διακριτική μεταχείριση μάρτυρα, που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από την αίθουσα όποτε θέλει.

Αμέσως μετά, εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει αυξημένη ένταση στην αίθουσα λόγω τεστοστερόνης. "Είναι θέμα ενδοκρινολογικό και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο" υποστήριξε.

Η συνεδρίαση αυτή την ώρα συνεχίζεται κανονικά. 

Ο κ. Βενιζέλος είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που προσέρχεται προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής. 

Επίμαχο σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της Επιτροπής αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. 

Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα προτείνει στον κ. Παπανδρέου να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη. 

Πηγή: skai.gr  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)