to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου διακυβεύονται πολλά


Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου διακυβεύονται πολλά. Η πορεία της οικονομίας, η σταθερότητα, η βελτίωση της καθημερινότητας, η διατήρηση της ανάκαμψης, η συνέχιση των προσπαθειών για ένα ισχυρότερο κοινωνικό κράτος.

Μέσα στο μνημόνιο πετύχαμε πολλά, κι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι εκτός μνημονίου, με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της διαδρομής, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κόπωση της κοινωνίας, το μήνυμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών ήταν σαφές: Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια, γιατί η κοινωνία περιμένει περισσότερα από εμάς.

Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ο κόσμος, η αγορά, οι επιχειρήσεις και οι μισθωτοί το αναγνωρίζουν, ωστόσο είναι κρίσιμο να δούμε και ζητήματα στα οποία μέχρι τώρα δεν παίρνουμε καλό βαθμό. Το πρώτο είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ένα τεράστιο θέμα που απαιτεί τεράστια προσπάθεια. Το δεύτερο είναι η ενίσχυση και στήριξη των μεσαίων στρωμάτων. Το τρίτο είναι η βελτίωση της ποιότητας της εργασίας, των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων. Σε αυτό το τομέα έχουμε πετύχει πολλά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερα βήματα, ώστε να ενισχύεται διαρκώς η απασχόληση.

Είμαστε βέβαιοι και σίγουροι για τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες μας συνολικά, για όσα πετύχαμε και όσα προχωράμε αυτή την περίοδο. Τα μέτρα του Μαΐου του 2019, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια και η επαναφορά τμήματος της 13ης σύνταξης με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που είχαμε, η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, είναι θετικά μέτρα απολύτως κοστολογημένα και απολύτως εντός του δημοσιονομικού χώρου που διαθέτουμε.

Με δεδομένη την επίτευξη των στόχων, όπως έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους μας, διαμορφώθηκε ένας δημοσιονομικός χώρος τον οποίο τον χρησιμοποιούμε για μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτό κάναμε από την πρώτη μέρα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, αυτό κάνουμε και σήμερα για τη μεσαία τάξη.

H σημερινή κυβέρνηση έκλεισε τον μνημονιακό κύκλο τον Αύγουστο του 2018. Τα βάρη που επωμίστηκαν οι Έλληνες πολίτες ήταν τεράστια και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η χώρα να γυρίσει πίσω. Ένα πολύ σημαντικό μέρος των αντιμέτρων ήδη εφαρμόζεται, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων εφαρμόζεται ήδη, η μείωση του ΕΝΦΙΑ εφαρμόζεται επίσης, ενώ τα υπόλοιπα που έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, βρίσκονται στο προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για το 2020.

Η επιλογή στήριξης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι ψήφος στο παρελθόν, ψήφος στη χρεοκοπία, ψήφος στην επαναφορά της ακραίας λιτότητας.

Η αξιωματική αντιπολιτευση μιλά ήδη για απολύσεις, για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στο δημόσιο, δηλαδή πέντε αποχωρήσεις για μία πρόσληψη, για το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την επιβολή κοινωνικά ανάλγητων πολιτικών. Θελουμε να γυρίσουμε πάλι πίσω σε όσα διέλυσαν την ελληνική κοινωνία ή θελουμε να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα ασφαλές και αισιόδοξο μέλλον;

Η επιλογή είναι δική μας.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)