to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 26.04.2013

Διεθνή

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου»

Η γερμανική εφημερίδα ζητά να ανοίξει το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα


Με αυτό τον τίτλο η συντηρητική εφημερίδα Die Welt θέτει πιο επιτακτικά το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων στον υπουργό Οικονομικών της χώρας της, που πρόσφατα, σε ερώτηση που του έγινε πάλι από γερμανικό μέσο, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.  

Η εφημερίδα μεταφέροντας την εικόνα στη χθεσινή πρώτη σελίδα των Νέων με τον Δ. Αβραμόπουλο και το Μανώλη Γλέζο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ελληνική βουλή για το θέμα των αποζημιώσεων γράφει:  «Η εικόνα της ημέρας στην ελληνική εφημερίδα "Τα Νέα" ήταν ένα στοργικό χάδι στο μάγουλο ενός ηλικιωμένου. Το χέρι ανήκε στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, και το μάγουλο ήταν του υπ’ αριθμόν ένα ήρωα στην Ελλάδα, του Μανώλη Γλέζου. " Η Γερμανία τους φέρνει πιο κοντά », ήταν η υπογραφή.»  

Στη συνέχεια αναφέρεται στην πολυετή προσπάθεια του Μανώλη Γλέζου για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και τον υπολογισμό του ύψους αυτών των αποζημιώσεων σε 160 δις.  

Θυμίζει επίσης τη δήλωση Σόιμπλε ότι το θέμα έχει κλείσει και το σχόλιο του Μανώλη Γλέζου για αυτή την απάντηση: "Το γεγονός ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει ότι το θέμα έχει κλείσει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα, να μας πει πότε έκλεισε και πώς έκλεισε».  

Η Die Welt αναφέρεται στη συζήτηση που έγινε προχθές στην ελληνική βουλή για το θέμα και στα δεινά που έφερε στη χώρα η γερμανική Κατοχή για να καταλήξει:  

«Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, κάτι που τελικά ίσως κάνει έτσι κι αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει.»

Πηγή: lifo.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)