to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 10.11.2017

Κοινωνία

Die Linke: Αφόρητα κυνική η γερμανική κυβέρνηση στο θέμα της επανένωσης οικογενειών προσφύγων από την Ελλάδα

«Πρόκειται για αφόρητο κυνισμό, δεδομένου του πόνου των μελών οικογενειών προσφύγων που βρίσκονται στην Αθήνα περισσότερο από ένα χρόνο» είπε η Γιούλα Γιέλπκε, αρμόδια για εσωτερικά θέματα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke)


  «Πρόκειται για αφόρητο κυνισμό, δεδομένου του πόνου των μελών οικογενειών προσφύγων που βρίσκονται στην Αθήνα περισσότερο από ένα χρόνο» είπε η Γιούλα Γιέλπκε, αρμόδια για εσωτερικά θέματα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung», αναφερόμενη στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της επανένωσής τους, παρά τις σχετικές υποσχέσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την επίσπευσή της.

   Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, τον Οκτώβριο έγιναν δεκτοί από τη Γερμανία μόνο 268 πρόσφυγες -μέλη οικογενειών που βρίσκονταν στην Ελλάδα- δηλαδή λίγοι μόνο παραπάνω από τον Σεπτέμβριο που ήταν 262.

   Οι αριθμοί πάντως ποικίλουν. Τον περασμένο Μάρτιο ήταν σχεδόν 500, στη συνέχεια μειώθηκαν και κυμαίνονταν, το καλοκαίρι, μεταξύ 82 και 120 το μήνα.

    «Ο λόγος είναι οι περιορισμένες δυνατότητες υποδοχής και φιλοξενίας» εξήγησε το υπουργείο Μενανάστευσης και προσφύγων απαντώντας σε σχετική επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

   Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο, η Γερμανία έχει δεχτεί από τις αρχές του έτους συνολικά 2.716 μέλη οικογενειών από την Ελλάδα, εφαρμόζοντας την σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙΙ». Εν τούτοις, χιλιάδες μέλη οικογενειών προσφύγων που βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα δεν παίρνουν την άδεια να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στην Γερμανία, παρά την σχετική υπόσχεση της Υπηρεσίας Mετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF), σημειώνει η «Neue Osnabrücker Zeitung».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)