to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 31.12.2018

Κοινωνία

Διάθεση πλοίου από το λιμενικό για τη Σαμοθράκη - Τις επόμενες μέρες η οριστική λύση

«Τις επόμενες μέρες θα βρεθεί λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με τη Σαμοθράκη», αναφέρει το υπουργείο. «Έχουμε καταφέρει να βρούμε μια προσωρινή λύση μετά από τη βλάβη που παρουσίασαν τα δύο καράβια»


Σε προσωρινή αντικατάσταση του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από βλάβη που παρουσίασε στην αριστερή κύρια μηχανή του την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών και εμπορευμάτων από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη. 

Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη, διατέθηκε από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος μετά τη βλάβη που παρουσίασε από την περασμένη Παρασκευή στην αριστερή κύρια μηχανή του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ».

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με τη διάθεση από το λιμενικό σώμα ενός πλοίου ανοιχτής θαλάσσης για τη μεταφορά επιβατών, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεννόηση με το υπ. Εσωτερικών, αναμένεται να προχωρήσει σε ναύλωση πλοίου για να μεταφέρει φορτηγά με εμπορεύματα από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη. 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Σαντορινιός; Τις επόμενες μέρες θα βρεθεί λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με τη Σαμοθράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποκατάσταση της βλάβης στο ΣΑΟΣ ΙΙ αναμένεται να χρειαστούν περίπου 2 μήνες, και, μέχρι να υπάρξει νέο πλοίο από το υπουργείο Ναυτιλίας, το πλοίο του λιμενικού θα παραμείνει στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιβατικές ανάγκες αυτών των ημερών.

 

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)