to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 24.05.2012

left.gr

Πολιτική

Διασύρθηκαν ιερόδουλες χωρίς καν, όπως αποδείχθηκε, να είναι θετικές στον ιό του AIDS

Δεν ήταν οροθετικές όλες οι εκδιδόμενες που διαπομπεύτηκαν προεκλογικά


Μετά τις προεκλογικές επιχειρήσεις "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας και τη δημιουργία των κέντρων κράτησης (ή φυλάκισης) μεταναστών, που στόχο, προφανέστατα, δεν είχαν να επιλύσουν το μεταναστευτικό, αλλά να προσελκύσουν τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους, όλοι παρακολουθήσαμε να παίζεται επί μέρες στα κανάλια ένα ακόμα σίριαλ: αυτό με τις "χιλιάδες οροθετικές ιερόδουλες", που συνιστούν "υγειονομική βόμβα" και, φυσικά, είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους "ξένες". 

Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, την άνευ προηγουμένου ρατσιστική πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες των ιερόδουλων, η οποία ανατροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων διαπόμπευσής τους "για λόγους δημόσιας υγείας". Γίναμε μάρτυρες της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων και του ιατρικού απορρήτου των οροθετικών γυναικών και ακούσαμε τους υπουργούς του Μνημονίου να χαρακτηρίζουν υπερβολικές τις φωνές που μιλούσαν για κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Κανένας λόγος δεν έγινε για την παντελή απουσία προστασίας των ιερόδουλων, οι οποίες, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, πέφτουν καθημερινά θύματα σωματικής και ψυχικής κακοποίησης, θύματα εκμετάλλευσης από εμπόρους λευκής σαρκός. Το μόνο συμπέρασμα που ο αστικός μηχανισμός ήθελε να συναχθεί: οι ξένοι φταίνε και για το AIDS.

Παρ' όλο που το σκηνικό τρόμου είχε στηθεί πολύ προσεκτικά, στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" που προβλήθηκε τη Δευτέρα αποκαλύφθηκε ότι οι ιερόδουλες, των οποίων προεκλογικά δόθηκαν τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα, δεν ήταν όλες οροθετικές! Το ρεπορτάζ αποκάλυψε πως στον επαναληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κάποιες ήταν αρνητικές στον ιό, ενώ στο σύνολό τους έχουν πλέον αφεθεί ελεύθερες. 

Άραγε οι κ.κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης, που καμάρωναν προεκλογικά για τη δικαίωση των ρατσιστικών κραυγών τους, θα απολογηθούν για την καταπάτηση της αξιοπρέπειας των εκδιδόμενων γυναικών; Θα ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για το στιγματισμό όχι μόνο των εκδιδόμενων, αλλά και όλων των οροθετικών; Θα παρέμβει ο Συνήγορος του Πολίτη; Θα διαγράψουν οι ιατρικοί σύλλογοι τους γιατρούς που αποκάλυψαν τα προσωπικά δεδομένα των γυναικών; Ποιον εξυπηρετούσε, τελικά, ο προεκλογικός διασυρμός;

Το μόνο σίγουρο είναι ένα: όσο συνεχίζεται η υποβάθμιση και η απαξίωση του κοινωνικού κράτους, οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες θα αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση, και η καταστολή θα υποκαθιστά την κοινωνική πολιτική για τη δημόσια υγεία. 

Διαβάστε σχετικά και το εξαιρετικό άρθρο της Αλίκης Κοσυφολόγου, που δημοσιεύτηκε στο rednotebook, με τίτλο " Η ατζέντα της αντίδρασης".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)