to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 10.10.2013

Κοινωνία

Διασυνδέσεις Χρυσής Αυγής με σωματείο υπαλλήλων σεκιούριτι

Γραμματέας του φέρεται να είναι ο κατονομαζόμενος ως πυρηνάρχης της Οργάνωσης Περάματος.


Ως στέλεχος συνδικαλιστικού φορέα με επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών - Φυλάκων» εμφανίζεται ο Π. Μ., επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Τον Π. Μ. κατονόμασε ως «πυρηνάρχη» του Περάματος ο προφυλακισμένος σήμερα Αναστάσιος Π., 34 ετών, που κατηγορείται μεταξύ άλλων ως επικεφαλής της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα τη 12η Σεπτεμβρίου. Στους ανακριτές κ. Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα ο 34χρονος κατέθεσε ότι «πυρηνάρχης» του Περάματος δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο Π. Μ.: «Στο πενταμελές όργανο διοίκησης μετέχουν, εκτός από εμένα, ο πυρηνάρχης Π. Μ., ο Α. Χ. και άλλα δύο πρόσωπα, τα επώνυμα των οποίων δεν γνωρίζω...».

Οπως αποκαλύπτεται, ο Π. Μ. φέρει τον τίτλο του γραμματέα σε συνδικαλιστικό όργανο με επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών - Φυλάκων» (ΠΟΥΑΧΦ) με έδρα την οδό Σπύρου Πάτση, στο κέντρο της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΥΑΧΦ αναφέρει ότι «η νέα ομοσπονδία δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 με όραμα την εξυγίανση και ανάπτυξη του πολύπαθου και απαξιωμένου από πολλούς κλάδου, με την πεποίθηση ότι πολλά από τα προβλήματά του θα βρουν λύση. Στόχο μας αποτελεί η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

Ομως, συνδικαλιστές–μέλη της πολυπληθέστερης και παλαιότερης Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος υποστηρίζουν ότι η ΠΟΥΑΧΦ δεν είναι παρά ένα απεργοσπαστικό συνδικαλιστικό όργανο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας. Οπως καταγγέλλεται, όλες οι δράσεις της ΠΟΥΑΧΦ χρηματοδοτούνται από τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία, ενώ και ο πρόεδρός της είναι υπάλληλός της. Καταγγέλλεται επίσης ότι η ΠΟΥΑΧΦ συγκροτείται από επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία, στα οποία όμως μετέχουν μόνον υπάλληλοι της ίδιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας. «Η εταιρεία ενθάρρυνε την ίδρυση του σωματείου, ώστε οι εργαζόμενοί της να δεχθούν να υπογράψουν νέες επιχειρησιακές συμβάσεις», υποστήριξε πηγή της «Κ».

Ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Π. Μ. έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις στις Τ.Ο. Περάματος και Νίκαιας, μαζί με τον προφυλακισμένο σήμερα Γιώργο Πατέλη, για την ιεραρχία και την πειθαρχία στους κόλπους της Χ.Α., αλλά και την πολιτική επικαιρότητα. Επιπλέον, φέρεται ως ιδιοκτήτης ομόρρυθμης εταιρείας που, όπως αποκαλύπτει ο αγγλικός τίτλος της, παρέχει υπηρεσίες σε πλοία. Σύμφωνα με στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αντικείμενο της επιχείρησης είναι οι «υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσίες αχθοφόρων». Κατά μία εκδοχή, σκοπός της εταιρείας του Π. Μ. είναι να παρέχει χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό σε ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά.

Καθόλου τυχαία λοιπόν ο «πυρήνας» της Χ.Α. στο Πέραμα εμφανίζεται να ηγείται της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δραστηριοποιούνται στη ζώνη του Περάματος ή στο λιμάνι του Πειραιά. Στις απολογίες τους, οι προφυλακισμένοι Αναστάσιος Π. και Γιάννης Α. αναφέρονται στην επίσκεψη βουλευτών της Χ.Α. τον Αύγουστο στο Πέραμα. «Μας διαβεβαίωσαν την ενεργό στήριξή τους στα αιτήματά μας και στο σωματείο που επρόκειτο να ιδρυθεί από τους εργάτες της ζώνης», κατέθεσε ο Αν. Π. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Α., που ενδέχεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση τις επόμενες ώρες, είχε υποστηρίξει ενώπιον των ανακριτών: «Ηρθαν οι βουλευτές Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό μας και πως, αν χρειαστεί, θα πετάξουμε το ΠΑΜΕ στη θάλασσα».

Πηγή:  «Καθημερινή» - Του Γιάννη Σουλιώτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)