to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διασταυρούμενα πυρά κατά Χαρδούβελη στη Βουλή, για την επιστροφή στην "αγκαλιά" της τρόικας

Δριμεία επίθεση από την αντιπολίτευση, αλλά και κυβερνητικούς βουλευτές (όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης), δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη Βουλή. Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «το κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές τις τελευταίες μέρες δεν αντανακλά τις δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας ούτε τις προοπτικές της».



«Μιλήσατε ως βρεγμένη γάτα», του είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ρώτησε αν τελικά θα φύγει η Ελλάδα από το μνημόνιο και η τρόικα από την χώρα μας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών είχε ψηφιστεί πριν από ένα περίπου μήνα από τη Βουλή, και επεστράφη τώρα ως απαράδεκτη από τις ευρωπαϊκές αρχές. Μάλιστα θυμήθηκε ότι τότε ρωτούσε αν υπήρχε έγκριση της ΕΚΤ και η κυβέρνηση τον ειρωνευόταν.

Έξαλλος με τον υπουργό Οικονομικών ήταν ο Απ. Κακλαμάνης που είπε ότι εδώ και καιρό ουσιαστικά «δίνει ψήφο ανοχής στο μη χείρον» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «για να εμφανιστούν οι Α. Σαμαράς και Γκ. Χαρδούβελης ότι σκίζουν τα μνημόνια, πριν τα σκίσει ο Τσίπρας, δεν μπορεί η χώρα να πάει στην καταστροφή». «Δεν ξέρω ποιοι επέλεξαν ή επέβαλαν τον Γκ. Χαρδούβελη για Υπουργό Οικονομικών. Μπορεί να είναι πολύ ισχυροί, αλλά αν κρίνω από την εμφάνιση του δεν σέβονται μιας και ο εκλεκτός τους δεν σέβεται το κοινοβούλιο», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στον Γκ. Χαρδούβελη του είπε: «είστε φιλοξενούμενος σε αυτή τη Βουλή και κοντεύετε να ξεπεράσετε σε αλαζονεία τον Α. Σαμαρά». Το πρόβλημα του Απ. Κακλαμάνη είναι πως ο Γκ. Χαρδούβελης δεν απαντά στις ερωτήσεις του στη Βουλή για τα εμβάσματα στο εξωτερικό και για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, ενώ έχει παύσει τους αρμόδιους που έκαναν αυτές τις έρευνες και τους αντικατέστησε με μία 5μελή επιτροπή.

Ο Γκ. Χαρδούβελης είπε ότι «πολλές φορές είναι νευρικές οι αγορές και υπερβολικές στις αντιδράσεις τους. Για την πραγματική κατάσταση μιλάνε τα αδιάσειστα στοιχεία και αυτά δίνουν το δικαίωμα για μικρά και λελογισμένα βήματα για αποκατάσταση των αδικιών». «Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής. Έχουμε δρομολογήσει με τους εταίρους μια βιώσιμη λύση με τους εταίρους», δεσμεύθηκε και πρόσθεσε ότι η προσήλωση στους στόχους και η μέγιστη πολιτική συναίνεση μπορούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση το γρηγορότερο.

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε την τροπολογία της Ντόρας Μπακογιάννη για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)