to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διασκεδάζει η πολιτική μαφία

«Πάντως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η κυβερνητική πολιτική μαφία στερείται χιούμορ. Μάλιστα και μπόλικο μαύρο χιούμορ, τέτοιο που σε αφήνει άναυδο μερικές φορές, παρότι προϊδεασμένος για το ηθικό και πολιτιστικό στίγμα των συγκεκριμένων. Το γλεντάνε και δεν το κρύβουν».


Πάντως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η κυβερνητική πολιτική μαφία στερείται χιούμορ. Μάλιστα και μπόλικο μαύρο χιούμορ, τέτοιο που σε αφήνει άναυδο μερικές φορές, παρότι προϊδεασμένος για το ηθικό και πολιτιστικό στίγμα των συγκεκριμένων. Το γλεντάνε και δεν το κρύβουν. Αποθρασυνόμενοι στην εντέλεια και καλυμμένοι σε όλα τα επίπεδα από την σύγχρονη δημοσιογραφική ξεφτίλα, ούτε σκέφτονται, ούτε λογαριάζουν τι θα πούνε, πώς θα το πούνε και ποιος ο απόηχος και οι εντυπώσεις του κόσμου. Του κόσμου που έχουν γραμμένο εδώ και καιρό, περιφρονημένο, και δεδομένο για ότι κι αν του κάνουν. Γιατί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του τόπου ως νοοτροπία που τους διακατέχει το έχουν μετατρέψει και έχουν πείσει και τους εαυτούς τους γι αυτό, σε πεποίθηση και δικαίωμα αναπαλλοτρίωτο.

Βγαίνει αίφνης η… σοβαρή αδελφή του επίσης… σοβαρού πρωθυπουργού, η κ. Ντόρα, και δηλώνει απερίφραστα και με ανάλογο ύφος ότι τους ξαφνιάζει ο Κυριάκος με την αποφασιστικότητα και τις άλλες ηγετικές αρετές του, τις οποίες δεν του φαινόταν ότι κατείχε πριν την πρωθυπουργία. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν αρκετά για την παραπάνω δήλωση. Κυρίως για το αν δουλεύει εν ψυχρώ τον κόσμο –χάρισμα εν αφθονία που διαθέτει η αγία οικογένεια– η τον ίδιο τον Κυριάκο. Όμως, ό,τι κι αν συμβαίνει, δεν παύει η χώρα, ο κόσμος και οι ανάγκες του για αυτούς να θεωρούνται ένα παιχνίδι με τα οποίο μπορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν όσο γουστάρουν. Διαφορετικά,  λίγος στοχασμός και περισυλλογή για το τι έπραξαν ή δεν έπραξαν, πού αστόχησαν, τι δεν υπολόγισαν και χάθηκαν άκλαυτοι χιλιάδες συμπολίτες μας διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ, θα υπήρχε. Στοιχεία τρομακτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα από τον καθηγητή Θ. Λύτρα. Τον Λύτρα που πέσανε πάνω του λυτοί και δεμένοι να τον φάνε, λοιδορώντας τον ίδιο και την ερευνά του και λέγοντας του κόσμου τις ανοησίες. Και κατά πως φαίνεται, όλο και κάποιο Ειδικό Δικαστήριο θα ετοιμάσουν και για αυτόν. Για να μάθει να …σέβεται και την επιστήμη, μα προπάντων τον ημίθεο με το γιγάντιο έργο πολιτικό που ακούει στο όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης. Όχι τίποτα άλλο, για να θυμηθούμε και τις κυβερνητικές δηλώσεις εντός της βουλής στο παρελθόν, δηλώσεις του σοβαρού παρακράτους πως καινούργιες ΜΕΘ, σημαίνουν πεταμένα λεφτά και πως οι υπάρχουσες αρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Φυσικά εννοούσαν την επάρκεια που αφορά τις ανάγκες της φάρας των… αρίστων και των παρατρεχάμενων τους, και σίγουρα όχι την πλεμπάγια.

Κι όλα αυτά και η διάθεση για τους μαύρους αστεϊσμούς, την ώρα που η χώρα μας εγκαλείται από διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις, την ΕΕ,  και άλλους οργανισμούς για κατάφωρη παραβίαση των αρχών κράτους δικαίου, για την έλλειψη πλουραλισμού στην ενημέρωση για απροκάλυπτη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, για στοχοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Ακόμη την καθιέρωση ως πάγια τακτική των βίαιων επαναπροωθήσεων όσων από τους επικηρυγμένους αυτού του κόσμου, ζητήσουν άσυλο και προστασία στο τόπο μας, το ασύδοτο πλιάτσικο του δημόσιου χρήματος με την μορφή των απ ευθείας αναθέσεων στους ημετέρους και πάει λέγοντας. Τέτοιας έκτασης και έντασης πολιτικό και όχι μόνο πλιάτσικο, γλέντι, σε βάρος κάθε έννοιας δικαιοσύνης, ισοτιμίας, χρηστής διαχείρισης κρατικής περιουσίας, υπεράσπισης δημόσιων αγαθών και κοινής ωφέλειας δεν υπήρξε μεταπολιτευτικά. Κι όμως δεν στερούνται διάθεσης όχι μόνο να διασκεδάζουν με τις αγωνίες του κόσμου και του τόπου μα και να χλευάζουν όσους αντιδρούν και να τους βαφτίζουν και απάτριδες.

Τη λαϊκή απάντηση στο μαύρο πολιτικά γλέντι τους, σίγουρα δεν θα αργήσουν να την λάβουν, υπό έναν όρο όμως: οι δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες θα συμπεριφερθούν και θα ενεργήσουν ανάλογα, μετά  και το πολιτικό ιταλικό μάθημα. Και ο νοών νοείτω.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)