to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διαρροή υδραργύρου αναστατώνει την Ξάνθη

Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου φέρεται ότι επί μέρες απέκρυπτε το χημικό ατύχημα. Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε επιφυλακή βρίσκεται το νοσοκομείο.






Αναστάτωση στην Ξάνθη από διαρροή υδραργύρου κατά τη μεταφορά μηχανήματος. Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου φέρεται ότι επί μέρες απέκρυπτε το χημικό ατύχημα. Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Χουβαρδάς, αλλά σε επιφυλακή βρίσκεται το νοσοκομείο.

Ειδικοί τεχνικοί εταιρίας που εξειδικεύεται στη συλλογή και απομάκρυνση υδράργυρου, έκαναν μετρήσεις στο τμήμα του δρόμου όπου σημειώθηκε η διαρροή, στην ευρύτερη περιοχή όπου στεγαζόταν το επιστημονικό εργαστήριο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, αλλά και στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στα Κιμέρια της Ξάνθης, όπου μεταφέρθηκε ο εξοπλισμός του.

«Στον εξωτερικό χώρο στο κέντρο της Ξάνθης όπου έγιναν μετρήσεις, τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ποσότητα του υδραργύρου είναι πολύ κάτω από το ένα μικρογραμμάριο ανά κυβικό για κατοικημένες περιοχές που είναι και το επιτρεπόμενο όριο, οπότε μηδέν λόγος ανησυχίας. Στο εργαστήριο στα Κιμέρια οι μετρήσεις έδειξαν πέντε μικρογραμμάρια ανά κυβικό, νούμερο που επίσης είναι πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο για κλειστό χώρο εργασίας και που σύμφωνα τους διεθνείς κανονισμούς ορίζεται στα είκοσι μικρογραμμάρια ανά κυβικό», ανέφερε κ.Χουβαρδάς.

tags: Ξάνθη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)