to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 19.01.2022

Πολιτική

Διαρροή εσωτερικού εγγράφου της ΕΛΑΣ σε βουλευτή της ΝΔ - Ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η διαρροή εσωτερικού εγγράφου της αστυνομίας σε βουλευτή της ΝΔ είναι το αντικείμενο ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, την οποία υπογράφουν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Παύλος Πολάκης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός και τριάντα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιχείρησαν μία καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και αποπροσανατολισμού των πολιτών με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα σε ταβέρνα του Μοσχάτου το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη και αστυνομικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Μοσχάτου.

Οι ανυπόστατες και προκλητικές αιτιάσεις περί δήθεν ανεπίτρεπτης παρέμβασης του Παύλου Πολάκη στη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε άρθρο στο iefimerida.gr διαψεύστηκαν κατηγορηματικά την ίδια ημέρα από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με σχετική ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook.

Στις 15 Ιανουαρίου ο βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης ανάρτησε στο twitter αναφορά που ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου, επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου, φέρεται να υπέβαλε προς την Υπηρεσία του για το άνω περιστατικό. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης, μάλιστα, δημοσιεύθηκε σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Τέτοιου είδους διαρροές εγγράφων καμία σχέση δεν έχουν με το κράτος δικαίου που η κυβέρνηση διατείνεται ότι υπηρετεί. Δυστυχώς και κατά το πρόσφατο παρελθόν παρόμοιες διαρροές εγγράφων και πληροφοριών της ΕΛΑΣ και άλλων υπηρεσιών, έχουν κοινοποιηθεί σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από βουλευτές της ΝΔ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα στοιχεία ακόμη και από την πολιτική τοποθέτηση του νέου ανθρώπου, που ξυλοκοπήθηκε απάνθρωπα, αναίτια, αντιδημοκρατικά και έκνομα από αστυνομικό της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Ιανουαρίου, τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του επικοινώνησαν επανειλημμένως με το Α. Τ. Μοσχάτου και αιτήθηκαν να τους χορηγηθεί επίσημο αντίγραφο της ως άνω «αναφοράς» χωρίς αποτέλεσμα, ενώ την επόμενη ημέρα ο διοικητής του Α.Τ. Μοσχάτου αρνήθηκε προφορικώς τη χορήγηση του αντιγράφου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ερωτούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο αν αληθεύει ότι έχει δοθεί «άνωθεν» εντολή προς τα ελεγκτικά κλιμάκια να επιβάλλουν πάση θυσία συγκεκριμένο ημερήσιο αριθμό κλήσεων «παράβασης μέτρων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά με την απαράδεκτη διαρροή της αναφοράς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλείται να απαντήσει πώς περιήλθε εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας στα χέρια του Χριστόφορου Μπουτσικάκη και σε γνώση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, ιδίως δε μετά την αναφερόμενη από τον Διοικητή του Α.Τ. ύπαρξη σχετικής διαταγής για τη διενέργεια ΕΔΕ για τη διαρροή του εγγράφου.

Τέλος, τίθενται προς απάντηση τα ερωτήματα:

  • Πώς περιήλθε εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας για το συγκεκριμένο  περιστατικό εις χείρας του κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη, Βουλευτή Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας;
  • Για ποιον λόγο ο κ. Πολάκης, παρότι άμεσα ενδιαφερόμενος κι ενώ κατέθεσε αίτηση χορήγησης αντιγράφου της «Αναφοράς» μέσω του δικηγόρου του, δεν έλαβε  ποτέ οιαδήποτε απάντηση,
  • Αν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη διαρροή της αναφοράς, πότε και εάν ναι, ποια τα αποτελέσματά της και αν έχει εντοπιστεί και τιμωρηθεί ο υπεύθυνος,
  • Ποιες είναι οι διαδικασίες ή οι μηχανισμοί μέσω των οποίων γνωστοποιούνται παράνομα και αντιδεοντολογικά έγγραφα και πληροφορίες της ΕΛΑΣ, σε βουλευτές της ΝΔ και πως θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τέτοιες έκνομες, αντιδεοντολογικές και αντιδημοκρατικές πράξεις, που αποτελούν ευθεία προσβολή  για την δημοκρατία μας.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης διαθέσιμο ΕΔΩ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)