to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:43 | 06.04.2017

Κοινωνία

Κατέρρευσαν οι fake «καταγγελίες»: Διαψεύδει και πατέρας του νεογέννητου τις τερατολογίες της ΠΟΕΔΗΝ

«Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους» τονίζει ο πατέρας διαψεύδοντας και αυτός με τη σειρά του καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, ότι «κινδύνεψε η ζωή εγκύου γυναίκας και νεογνού» στο νοσοκομείο Ζακύνθου - Την καταγγελία είχαν διαψεύσει τόσο η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δέσποινα Τσαρίδου όσο και οι συντονιστές διευθυντές των παιδιατρικών κλινικών του ίδιου νοσοκομείου και του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου της Πάτρας, στο οποίο διακομίστηκε το εν λόγω νεογνό


Το βράδυ της Τετάρτης, η εφημερίδα «Ημέρα της Ζακύνθου», στο διαδίκτυο, φιλοξένησε δηλώσεις του πατέρα του μωρού και συζύγου της γυναίκας:

«Η γυναίκα μου δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με την υγεία της. Έχει πάρει ήδη εξιτήριο και εύχομαι έτσι να είναι όλες οι γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Σε ότι αφορά το παιδί μας αυτή την στιγμή χαίρει άκρας υγείας σύμφωνα με όσα μας διαβεβαίωσαν οι γιατροί. Μόλις γεννήθηκε οι παιδίατροι διαπίστωσαν ότι είναι αυξημένη μια πρωτεΐνη και για καθαρά προληπτικούς λόγους μας έστειλαν στην Πάτρα. Εκεί έγιναν εξετάσεις και βγήκαν καθαρές. Μάλιστα, όπως μας είπαν ίσως δεν ήταν και τόσο αναγκαίο να ταξιδέψουμε στο Καραμανδάνειο».

Με αφορμή τις δηλώσεις του πατέρα που «αδειάζουν» ακόμα μία... fake καταγγελία της γνωστής για την αξιοπιστία της ΠΟΕΔΗΝ, ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε πυρά κατά της Ομοσπονδίας μέσω facebook:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε επανέλθει στο θέμα των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου, με αφορμή καισαρική τομή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μαίευσης, η οποία - σύμφωνα με την Ομοσπονδία - «βρέθηκε γεμάτη νοσοκομειακά μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές νοσοκομειακές λοιμώξεις». Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι η γυναίκα «εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές» οι οποίες «προήλθαν, είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από νοσοκομειακά μικρόβια» και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από παθολόγους και καρδιολόγους.  Το νεογνό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εμφάνισε αυξημένη CRP (εξέταση αίματος που καθορίζει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό), η οποία μπορεί να προήλθε, είτε «από περιγεννητική ασφυξία που ευθύνεται τοξικός παράγοντας», είτε «από νεογνική λοίμωξη». Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Πατρών και νοσηλεύεται στη μονάδα Νεογνών.

 

Απαντήσεις των γιατρών στην τερατολογία της ΠΟΕΔΗΝ

«Το νεογνό έφυγε από εμάς σε πολύ καλή κατάσταση και επειδή είχε ανεβασμένο ένα δείκτη στις εξετάσεις, για λόγους ασφαλείας, αλλά και επειδή το νοσοκομείο Ζακύνθου δεν έχει τμήμα νεογνών, αποφασίσαμε να το μεταφέρουμε στο Καραμανδάνειο της Πάτρας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, Παν. Διακάκης. Πρόσθεσε ότι «με κάθε νεογνό και με κάθε παιδί που εξετάζουμε, είμαστε παρά πολύ προσεχτικοί, και επειδή τα νεογνά είναι πολύ ευαίσθητα, τα στέλνουμε στην Πάτρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια μετακίνηση». 

Για το ίδιο θέμα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε ο συντονιστής διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας, Γιώργος Κροκιδάς, ο οποίος επεσήμανε ότι «το νεογνό είναι πολύ καλά στην υγεία του και όλες του οι εξετάσεις είναι πάρα πολύ καλές». Για το θέμα της μεταφοράς του, ο κ. Κροκιδάς δήλωσε ότι «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας την Τρίτη για πιθανή λοίμωξη και η κατάσταση του είναι πολύ καλή». Ακολούθως ο κ. Κροκιδάς τόνισε ότι «το περιστατικό με το νεογέννητο δεν σχετίζεται με το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τους περασμένους μήνες στο νοσοκομείο Ζακύνθου».

Απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ, εξέδωσε και η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου, Δέσποινα Τσαρίδου.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

Η εντεταλμένη να εκτελεί συμβόλαια θανάτου του δημόσιου συστήματος  υγείας ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε άλλο ένα ψευδές «δελτίο τύπου» για τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ζακύνθου.

Οι συντάκτες του δελτίου τύπου  αναγορεύονται σε τηλεϊατρούς και εξάγουν πορίσματα για την υγεία της μητέρας και του παιδιού.

Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής , η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων. Άλλωστε, όταν η ΠΟΕΔΗΝ εξέδιδε το δελτίο τύπου, η γυναίκα ήδη είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το δε νεογέννητο παιδί, στο οποίο σημειώθηκε  την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα μικρή  αύξηση της CRP – κάτι που δεν είναι σπάνιο- διεκομίσθη την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα  για καθαρά προληπτικούς λόγους, κατόπιν εντολής του Διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής(παρότι παρουσίαζε σταθερή και σημαντική βελτίωση της εξέτασης ) σε νεογνικό τμήμα νοσοκομείου των Πατρών για παρακολούθηση, με άριστη κλινική εικόνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η «επιχειρηματολογία» της ΠΟΕΔΗΝ είναι ταυτόσημη  με την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, μετά το θλιβερό συμβάν του θανάτου της γυναίκας , και το οποίο ήδη ερευνάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Φαίνεται ότι εκτός από τις άλλες ιδιότητες που έχει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ απέκτησε εσχάτως και την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού. Η επανάληψη της επιχειρηματολογίας αυτής, μετά την εκ νέου πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αερίων του νοσοκομείου, την αλλαγή των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και των φαρμάκων αναισθησίας κάνει σαφείς και τις επιδιώξεις, όσων επιμένουν σ’  αυτήν: την πάση θυσία μη λειτουργία των χειρουργείων.

Σε κάθε περίπτωση το ψευδολόγημα που επιγράφεται «δελτίο τύπου» αποσκοπεί στην υγειονομική τρομοκράτηση του λαού της Ζακύνθου, όσον αφορά την επάρκεια του δημόσιου νοσοκομείου, στα πλαίσια μιας επικίνδυνης αντιπολιτευτικής τακτικής. Με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο στην εξασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, όσο και στην οικονομία του νησιού.

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της για την προστασία των ασθενών και της φήμης του ιδρύματος.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)