to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 26.11.2012

Διεθνή

Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί δήλωσης Σαμαρά για πτώση της κυβέρνησης αν δεν πάρουμε τη δόση

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης. Διαψεύδει δημοσίευμα της Guardian, που δημοσίευσε νωρίτερα υποτιθέμενη δήλωση του πρωθυπουργού. Όχι πως δεν έχει ταπεινωθεί η κυβέρνηση αλλά δεν κάνει να το λέμε. Διότι άμα σου βγεί το όνομα...


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, "ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει αν το Eurogroup δεν λάβει σήμερα απόφαση για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ".

Για την ακρίβεια οι Graeme Wearden και Nick Fletcher γράφουν στο κείμενο τους με το οποίο καλύπτουν τις εξελίξεις του σημερινού κρίσιμου Eurogroup:

"And to ratchet up the pressure on the eurogroup, Greek prime minister Antonis Samaras has reportedly said the country's government may collapse if it does not get a decision on the €31.5bn loan tranche today".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός, επιδόθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε σε μπαράζ τηλεφωνημάτων με Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει σήμερα συμφωνία.

Από το ναυάγιο της προηγούμενης Τρίτης μέχρι το σημερινό, τρίτο κατά σειρά, Eurogroup, έχουν μεσολαβήσει δεκάδες συνομιλίες (επίσημες κι ανεπίσημες) του πρωθυπουργού, κυρίως, με κορυφαίους αξιωματούχους "σε Ευρώπη και ΗΠΑ", αλλά τα σκωτσέζικα ντους συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες τη νύχτα.

Κατηγορηματική διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση

Το Μέγαρο Μαξίμου, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε αυτή η δήλωση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

"Πολλοί καλοθελητές βάζουν στο στόμα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών λόγια που δεν έχουν ειπωθεί. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει κανείς να προσέχει τι γράφει και τι λέει", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το τηλέφωνο πήρε φωτιά

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δημοσιοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ και με την Κριστίν Λαγκάρντ το απόγευμα της Παρασκευής, λίγα λεπτά μετά το άλλο ναυάγιο, αυτό της Συνόδου Κορυφής για τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Κατά τις πληροφορίες δε, ο κ. Γκάιτνερ ήταν αυτός που τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά, την ώρα που εκείνος ενημέρωνε τους συνεργάτες του για το άδοξο τέλος της (κατά τα άλλα) κρίσιμης Συνόδου, σε μία προσπάθεια "να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ".

Το προηγούμενο διήμερο, με αφορμή τη Σύνοδο, ο κ. Σαμαράς μίλησε σχεδόν με το σύνολο των ομολόγων του (πλην του Σλοβάκου) και των ευρω-αξιωματούχων.

Για την καλύτερη προετοιμασία με τους επιτελείς του αλλά και για να έχει άνεση χρόνου μάλιστα, έφτασε στις Βρυξέλλες την παραμονή της Συνόδου (Τετάρτη) και αναχώρησε για την Αθήνα την επομένη της λήξης της (Σάββατο).

Με εξαίρεση το διάστημα που βρισκόταν στη Σύνοδο (μεσάνυχτα Πέμπτης και μεσημέρι Παρασκευής), τις υπόλοιπες ώρες βρισκόταν στο δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου των Βρυξελλών, είτε σε συσκέψεις με τους συνεργάτες του είτε τηλεφωνώντας σε ομολόγους και παράγοντες.


Πηγή: news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)