to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διαπλοκή; Τι είναι αυτό;

Στο σκαρίφημα πορίσματος περιγράφεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το σύστημα τριγωνικής διαπλοκής που είχε στηθεί την περίοδο της παντοκρατορίας του συναινετικού δικομματισμού.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, από το σχέδιο πορίσματος που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι κατέρρευσε το λαϊκιστικό αφήγημα της κυβέρνησης περί ύπαρξης του περιβόητου «τριγώνου διαπλοκής» (τα εισαγωγικά δικά της).

Πρέπει να διαθέτεις απίστευτο θράσος ή να νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιους για να ισχυρίζεσαι τέτοια πράγματα. Οποιος δεν εμπιστεύεται τις εκτιμήσεις των κομμάτων ή κρατάει επιφυλακτική στάση απέναντι στις «αναγνώσεις» που κάνουν τα μέσα ενημέρωσης και αντέξει να διαβάσει τις 415 σελίδες -διαγωνίως και όχι εξαντλητικά- του επίμαχου κειμένου, είναι βέβαιο ότι δεν θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα που έφτασαν οι συντάκτες της ανακοίνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο σκαρίφημα πορίσματος περιγράφεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το σύστημα τριγωνικής διαπλοκής που είχε στηθεί την περίοδο της παντοκρατορίας του συναινετικού δικομματισμού.

Η εικόνα είναι αποστομωτική και μόνον οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος αρνούνται να τη δουν. Για ευνόητους λόγους. Το επιχείρημα της Ν.Δ. είναι ότι δεν προέκυψαν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Προφανώς εννοεί ποινικές ευθύνες, γιατί οι πολιτικές ευθύνες είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού.

Από πρώτη ματιά όντως φαίνεται ότι δεν εντοπίζονται ποινικές ευθύνες. Θα συνιστούσα όμως στα στελέχη της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μελετήσουν πιο προσεκτικά το σχέδιο και οπωσδήποτε να απευθυνθούν για συμβουλές στους νομικούς του κόμματος (έχουν αρκετούς και έγκριτους) για να μη βρεθούν στο εγγύς μέλλον προ δυσάρεστων εκπλήξεων στην περίπτωση που ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, σκουντουφλήσει σε πολιτικά πρόσωπα και μάλιστα υψηλού, πολύ υψηλού, επιπέδου.

Αλλά το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση της Ν.Δ. είναι ότι υποστηρίζει, έστω με διακριτικό τρόπο, ότι δεν υπήρξε διαπλοκή. Ακυρώνουν τους εαυτούς τους. Οταν και ο αρχηγός του κόμματος και πολλοί πρωτοκλασάτοι παράγοντες της παράταξης κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να οργανώσει τη νέα διαπλοκή, τη δική της διαπλοκή, δεν παραδέχονταν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι λειτουργούσε και παλιά η διαπλοκή;

Το νέο αντικαθιστά κάτι που υφίσταται, δεν προκύπτει από παρθενογένεση! Στοιχειώδες. Επίσης μπορούν να ανατρέξουν στις καταθέσεις ιδιοκτητών ΜΜΕ, υπεράνω υποψίας για συγχρωτισμό με τον αριστερισμό, οι οποίοι κατήγγειλαν ανταγωνιστές τους (εξαίρεσαν φυσικά τους εαυτούς τους) για ύποπτο δανεισμό από τράπεζες και αιμομικτικές σχέσεις με κυβερνήσεις και κόμματα εξουσίας.

Αλλά όσοι εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες -αναφερόμαστε στους ανιδιοτελείς και όχι στους νταραβεριζόμενους- για το πώς λειτουργούσε το σύστημα, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η συνάφεια είναι εύγλωττη. Την απόφασή του αποθέωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πολλοί σχολιαστές χαρακτηρίζοντάς την νίκη της δημοκρατίας και ήττα της κυβέρνησης.

Να διαβάσουν λοιπόν για να δουν το πλήθος των παρανομιών που διαπράχθηκαν από τότε που εμφανίστηκαν τα ιδιωτικά κανάλια. Να θυμίσουμε ποια κόμματα ήταν στην εξουσία τη συγκεκριμένη περίοδο και άρα ευθύνονται για τη «συνταγματικώς μη ανεκτή κατάσταση» που επικρατούσε; Απλώς αμέλησαν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ ή μήπως ήταν στο κόλπο τού δούναι και λαβείν παρέα με τους καναλάρχες;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)