to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 03.06.2023

Πολιτική

Διάνα Βουτυράκου: Το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων αποκάλυψε την προχειρότητα του δήθεν ψηφιακού κράτους της ΝΔ

«Το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων, που ταλαιπώρησε δεκάδες χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους, ανέδειξε την προχειρότητα του δήθεν ψηφιακού κράτους της ΝΔ που προσπάθησαν να την κρύψουν με ψεύδη» τονίζει η Διάνα Βουτυράκου


«Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Πληροφορικών τεκμηρίωσε πόσο αβάσιμοι ήταν οι ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας για κυβερνοεπίθεση μεγατόνων», σημειώνει η Διάνα Βουτυράκου, καθηγήτρια ρομποτικής και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, και επισημαίνει πως «αν και η επίθεση που περιγράφεται αυτές τις μέρες φέρεται να μην είχε την έκταση που της δίνουν, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ένα δημόσιο διάλογο αναδεικνύοντας χρονιές πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν στην ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών».

O Πιερακάκης και οι απευθείας αναθέσεις

«Ο κύριος Πιερακάκης έχει επιλέξει την απευθείας ανάθεση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού σε ιδιώτες και την παράλληλη υποβάθμιση του δημοσίου τομέα», προσθέτει τη Διάνα Βουτυράκου και εξηγεί:  «Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που διαθέτει την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσει τέτοιες επιθέσεις αποκλείστηκε από τους διαγωνισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ΙΕΠ και του ηλεκτρονικού Σχολείου».

Η άρνηση ευθύνης της Κεραμέως

«Η κυρία Κεραμέως ζήτησε να μη τη ρωτάμε θεσμικά για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γιατί δεν είναι πλέον υπουργός», συνεχίζει η Διάνα Βουτυράκου και προσθέτει: «Ένα πρόβλημα όμως που βασίζεται στο ότι η Τράπεζα Θεμάτων στήθηκε σε ένα site που δεν πληροί καν τις προδιαγραφές ασφαλείας όσο η ίδια ήταν υπουργός. Οι ευθύνες αυτές ενισχύονται αν κάποιος διαβάσει και την ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Πληροφορικών που αναφέρει ότι "κατά πάσα πιθανότητα βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στα αποτελέσματα της προχειρότητας και έλλειψης σοβαρότητας"».

Η ΝΔ οφείλει απαντήσεις

«Αυτή τη φορά», προσθέτει η Δ. Βουτυράκου, «αναμένουμε από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαφείς απαντήσεις για το τι συνέβη στην Τράπεζα Θεμάτων και φυσικά για το αν αλλά ευαίσθητα ειδικά δεδομένα των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους, βρίσκονται εκτεθειμένα χωρίς να πληρούνται οι αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας και τα πρωτόκολλα».

...και για τον Ψαριανό

«Μετά από αυτές τις εξελίξεις πάντως», καταλήγει, «η ΝΔ θα έπρεπε επίσης να ζητήσει συγγνώμη και να μας πει αν θα συνεχίσει να έχει στα ψηφοδέλτια της τον κ. Ψαριανό που χαρακτήρισε "σκουλήκια, αλήτες και καθάρματα" τους εκπαιδευτικούς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)