to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διαμεσολάβηση ΕΣΗΕΑ για τη σύγκρουση στο «Κόκκινο»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας αύριο Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 από τις 08.00 έως τις 12.00


Επιστολή προς τη Left Media, ιδιοκτήτρια εταιρεία του ραδιοφώνου 105,5 Στο Κόκκινο, αναμένεται να αποστείλει εντός των ημερών η ΕΣΗΕΑ αναλαμβάνοντας διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων του σταθμού. Υιοθετώντας την πρόταση των εργαζομένων του Κόκκινου, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να ζητήσει την ανάκληση των τριών απολύσεων ως προϋπόθεση της έναρξης του διαλόγου για τη βιωσιμότητα του ραδιοφώνου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απέρριψε συμβιβαστική πρόταση του γενικού γραμματέα Σταύρου Καπάκου, η οποία πρότεινε πάγωμα οποιασδήποτε πρωτοβουλίας από τα δύο μέρη και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση με χρονικό ορίζοντα δύο ημερών. Η πρόταση για συνολική διαπραγμάτευση θα μπορούσε να βοηθήσει και στο αίτημα για την ανάκληση των απολύσεων που επιδιώκουν οι εργαζόμενοι και στον σχεδιασμό για τη βιωσιμότητα του σταθμού που επιδιώκει η διοίκηση και αποδέχονται οι εργαζόμενοι. Παρά ταύτα, η συγκυριακή πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση, για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 *ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:  4ωρες στάσεις εργασίας «Στο Κόκκινο» - Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Left Media

Εν τω μεταξύ, μετά την 24ωρη απεργία την περασμένη Δευτέρα στο Κόκκινο, αλλά και στην «Αυγή» σε ένδειξη αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας την Τρίτη, την Τετάρτη ενώ τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα, Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, από τις 08.00 έως τις 12.00.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ (προσωπικό) και την ΕΤΕΡ (τεχνικοί ραδιοφώνου): «Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις τριών συναδέλφων, οι οποίοι δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών». Τα σωματεία «ζητούν την ανάκληση όλων των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον σταθμό και την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών».

Σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση, ανακοινώσεις εξέδωσαν το Δ.Σ. της Αυγής, αλλά και του Κόκκινου (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Κόκκινο, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σημειώνει:

α) Επιμένουμε στην πρόταση - έκκληση προς τη Left media A.E. για εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση σχετικά με τη βιωσιμότητα του σταθμού, με μοναδικό προαπαιτούμενο την ανάκληση των τριών απολύσεων, προκειμένου να διεξαχθεί διάλογος χωρίς «ομήρους».

β) Ζητάμε από τα σωματεία μας να προσφύγουν στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ υπουργείου, εργαζομένων και εργοδοσίας.

γ) Δεν έχει υπάρξει ακόμα η παραμικρή διαβούλευση με εμάς ή με τα σωματεία, η κατάθεση τελεσιγράφων που μας ανακοινώνει ότι θα πληρώσουμε εμείς τα "εγκλήματα της διοίκησης" δεν συνιστά διαβούλευση και η πλευρά μας είναι έως τώρα η μόνη που επιμένει στον διάλογο και τη διαπραγμάτευση, όχι όμως πάνω στο «πτώμα» τριών συναδέλφων μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)