to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 08.01.2016

Κοινωνία

Ένταση και χημικά στην πορεία του ΠΑΜΕ (ενημέρωση-βίντεο)

Ένταση επικράτησε στις 13:00 στη Βασ. Σοφίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου


(φωτογραφία: @makisSinodinos)

Ενημέρωση: 13:33 Ένταση επικράτησε στις 13:00 στη Βασ. Σοφίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η αστυνομία είχε παρατάξει κλούβες κατά μήκος του δρόμου, με στόχο να ανακόψει την πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν τον δρόμο, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν. 

Τελικά, τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν ορμητικά προς τον αστυνομικό κλοιό, τον έσπασαν, ωστόσο δεν έλειψαν οι συμπλοκές και η χρήση χημικών.  Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 το πρωί έξω από το Μαξίμου βρίσκονται συγκεντρωμένα άλλα περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία έφθασαν αιφνιδιαστικά στο σημείο με τρία τουριστικά λεωφορεία, τα οποία κινήθηκαν ελεύθερα στην Ηρόδου Αττικού και έκαναν στάση στο σημείο (πηγή: Ναυτεμπορική, φωτογραφία από την πρωινή συγκέντρωση, παρακάτω).  

Ενημέρωση, 13:05 Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στη Βασ. Σοφίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου (πηγή: Ναυτεμποτική)

Νωρίτερα:

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενα για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Το σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι «με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή». Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα, καλεί σε συγκέντρωση και η ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η δράση της ΑΔΕΔΥ είναι -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- το πρώτο βήμα στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, όπως αποφασίστηκε στο Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης στη συνεδρίασή του την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές». 

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφία: 902.gr):

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)