to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 30.03.2013

Κοινωνία

Διαμαρτυρία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού για τα χαράτσια

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε διαμαρτυρία έξω από τη Δ.Ο.Υ Ψυχικού (Κηφισίας 160) για τα χαράτσια.


Μια οργανωμένη κίνηση αγανάκτησης στην φορομπηχτική πολιτική που μας ασκείται , μια πρωτοβουλία που φωνάζει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στη φοροληστεία που υφιστάμεθα μα πάνω απ'όλα μια πρωτοβουλία που σα στόχο είχε να δηλώσει στους συμπολίτες μας ότι δεν είναι μόνοι απέναντι σε αυτή την αδικία τη σύγχρονη μάστιγα, τα χαράτσια.

Λίγα λόγια για τη δράση και την ανταπόκριση του κόσμου:

Μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης ορίσαμε ραντεβού έξω από τη ΔΟΥ Ψυχικού στις 29/3/2013 και ώρα 12.00 το πρωί με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για τα χαράτσια και να μοιράσουμε στον κόσμο ένα φυλλάδιο με σύνθημα που εξέφραζε διαμαρτυρία αλλά κι ένα μεγάλο ερωτηματικό "Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;" καθώς επίσης περιείχε και κάποιες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να κινηθεί κάποιος όταν αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι που του έχουν επιβάλλει βάσει αντικειμενικών αξιών, ανεξάρτητα από το ΠΟΙΑ είναι τα έσοδά του, ΠΟΣΑ άλλα άτομα είναι άνεργα στην οικογένειά του κλπ. επικαλούμενος συγκεκριμένη παράγραφο του Συντάγματος. Στο φυλλάδιο υπήρχαν και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας με το Δίκτυό μας για όποιον θελήσει να μας βρει και να ζητήσει Νομικές Συμβουλές/Στήριξη.

Ξεκινήσαμε να μοιράζουμε το φυλλάδιο και εκπλαγήκαμε ευχάριστα από το πόσο θετικοί ήταν σχεδόν όλοι,άμεσα ή πιο έμμεσα, να το πάρουν. Υπήρξε επικοινωνία με τον κόσμο, κοντοστεκόντουσαν και μας έλεγαν πως νιώθουν : -Πρέπει να "πληρώσουν ακριβά"-κυριολεκτικά και μεταφορικά- ένα ακίνητο που κληρονόμησαν άσχετα αν χάνει το ένα μέλος μετά το άλλο στην οικογένεια τη δουλειά του. -Η κόρη μου μας λέει να μη διανοηθούμε να της μεταφέρουμε το ακίνητο και της φορτώνουμε χαράτσια. -Τι θα γίνει, πες τε μας τι θα γίνει πια με αυτή την κατάσταση;! ...και πολλά άλλα.

Πολλοί στεκόντουσαν και διάβαζαν δίπλα μας όλο το φυλλάδιο, άλλοι έκαναν κάπως "αυτοματοποιημένα" την κίνηση να αρνηθούν και όταν άκουγαν τη λέξη "χαράτσια", γυρνούσαν πίσω και το έπαιρναν, κάποιοι το έπαιρναν αφηρημένα εισερχόμενοι στο χώρο της Εφορίας και μας έπιαναν την κουβέντα καθώς έφευγαν . Πολλές και ποικίλες αντιδράσεις του κόσμου και το σημαντικό: Καμία αρνητική !

*Καταθέτουμε την εμπειρία μας με σκοπό να ενθαρρύνουμε κι άλλες Τοπικές Οργανώσεις, Δίκτυα Αλληλεγγύης, Ομάδες που δίνουν τον δικό τους αγώνα διεκδικώντας δικαιοσύνη για όλους.

*Διαμαρτυρόμαστε και παλεύουμε για ανατροπή της φορομπηχτικής πολιτικής.

*Δηλώνουμε στην τοπική κοινωνία ότι κανείς δεν είναι μόνος του.

*Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών θα συνεχίσει και με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)