to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 04.04.2022

Πολιτισμός

Διαμαρτυρία την Τρίτη 5 Απρίλη: Χωρίς καθηγητές χορού και κινηματογράφου τα καλλιτεχνικά σχολεία

«Σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου προσλαμβάνονται μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Προφανώς το πρόβλημα των ελλείψεων καθηγητών παρατηρείται σε όλα τα σχολεία, αλλά στα συγκεκριμένα ουσιαστικά ακυρώνει την ιδρυτική τους διακήρυξη - τον λόγο ύπαρξής τους. Δεν υπάρχουν καθηγητές στα βασικά μαθήματα τέχνης!», σημειώνει στο σχετικό κάλεσμα στη διαμαρτυρία της Τρίτης 5/4 ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικών Σχολείου Γέρακα


Στην επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικών Σχολείου Γέρακα, απευθυνόμενος προς την υπ. Παιδείας, με κοινοποίηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητεί την έγκαιρη προκήρυξη για πρόσληψη καθηγητών χορού και κινηματογράφου στα καλλιτεχνικά σχολεία, και τονίζει:

«Με την  παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας επισημάνουμε την ιδιαίτερη σημασία ενός σημαντικού ζητήματος: Το γεγονός ότι σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου προσλαμβάνονται μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Προφανώς το πρόβλημα των ελλείψεων καθηγητών παρατηρείται σε όλα τα σχολεία, αλλά στα συγκεκριμένα ουσιαστικά ακυρώνει την ιδρυτική τους διακήρυξη - τον λόγο ύπαρξής τους. Δεν υπάρχουν καθηγητές στα βασικά μαθήματα τέχνης!

Επισημαίνουμε πως τα παιδιά, για να περάσουν σε αυτά τα σχολεία, δίνουν απαιτητικές εξετάσεις και επιλέγονται λίγα ανάμεσα σε εκατοντάδες για να φοιτήσουν στην πρώτη γυμνασίου. Φτάνουν, όμως, την πρώτη μέρα στο σχολείο και διαπιστώνουν πως δεν θα κάνουν το μάθημα για το οποίο αγωνίστηκαν και ονειρεύτηκαν να διδαχτούν…

Γνωρίζουμε καλά πως το πρόβλημα είναι δομικό, πως για τις συγκεκριμένες ειδικότητες δεν υπάρχει ΠΕ. Όμως, πιστεύουμε πως, στην παρούσα φάση η μόνη λύση είναι οι θέσεις για τους συγκεκριμένους καθηγητές  να προκηρύσσονται εγκαίρως, ήδη από τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Πιθανώς να μην λύνεται έτσι το πρόβλημα και σίγουρα χρειάζεται η λύση που θα δοθεί να έχει οριστικό χαρακτήρα.

Ωστόσο η έγκαιρη προκήρυξη των θέσεων είναι μια επαρκής λύση που, αν μη τι άλλο, θα  προσφέρει τουλάχιστον ικανοποίηση στα δεκάδες παιδιά που αγωνίστηκαν για να μπουν σε αυτά τα σχολεία.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση».

* * *

Την Τρίτη 5/4 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο Σύνταγμα - η σχετική αφίσα από τους συλλόγους γονέων των καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας:


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)