to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 16.12.2020

Κοινωνία

Διαμαρτυρία στο Μαξίμου από εργαζόμενους στην εστίαση - Απάντηση με προσαγωγές (ενημέρωση)

Ούτε οι συμβολικές διαμαρτυρίες των 3 ατόμων δεν επιτρέπονται.... - Τρία άτομα σήκωσαν πανό «Πεινάμε», τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, ωστόσο προσήχθησαν από την αστυνομία - Αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς καμιά κύρωση, αφού δεν παρενέβησαν κανένα μέτρο όπως προφανώς αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και οι αστυνομικοί, μετά την κατακραυγή για τις μεθόδους της ΕΛΑΣ - «Η κυβέρνηση που επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία δεν ανέχεται τη κριτική», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OpenTv, οι αστυνομικοί προσήγαγαν 3 μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Τουρισμού κι Επισιτισμού που στάθηκαν μπροστά στο Μαξίμου με ένα πανό, έχοντας ειδοποιήσει μάλιστα τους αστυνομικούς ότι η διαμαρτυρία τους θα κρατήσει 10 λεπτά, ως συμβολική κίνηση. 

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, οι τρεις εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, απ' όπου αποχώρησαν λίγο αργότερα, χωρίς να τους επιβληθεί κάτι, καθώς δεν προέβησαν σε κάποια παράβαση, ενώ τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid-19.

«Μας έχουν προσαγάγει. Ένα απλό πανό με τρία άτομα - πήγαμε και σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και μας είπαν ότι απαγορεύεται» είπε στο Open TV ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού.

Το βίντεο από το OpenTV με τη στιγμή που η αστυνομία με δυσανάλογα μεγάλη κινητοποίηση αναγκάζει τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους στην εστίαση να πάρουν το πανό και να αποχωρήσουν με αστυνομική συνοδεία.

«Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Έχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα»

«Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» πρόσθεσε ο κ. Χότζογλου.

«Προτιμήσαμε να στείλουμε το μήνυμά μας τρεις εκπρόσωποι κι όχι να εξαγγείλουμε κινητοποίηση και να κατεβάσουμε στο δρόμο 1.500 άτομα.» κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η κυβέρνηση που επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία δεν ανέχεται τη κριτική

«Σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει πόσο ικανοποιημένοι είναι οι εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης. Μία ειρηνική διαμαρτυρία εκλεγμένων εκπροσώπων από τον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης, που αριθμεί 400.000 εργαζόμενους, κατέληξε σε προσαγωγές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το θέμα, ενώ επισημαίνει πως ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα περάσουν τις γιορτές με μειωμένο το δώρο Χριστουγέννων.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να σταματήσει τώρα ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Αλ. Χαρίτσης - Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Η κυβέρνηση ενοχλείται από τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων γιατί της καταστρέφουν το κλίμα "ανεμελιάς"...»

Όπως τονίζουν ο Αλ. Χαρίτσης και η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου:

Σήμερα το πρωί τρεις εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην εστίαση, προσήχθησαν από την αστυνομία. Ο λόγος; Τόλμησαν να προχωρήσουν σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την τραγική οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων στον κλάδο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους στην εστίαση και να απολογηθεί για την απουσία σχεδίου αντιδρά με απαράδεκτο αυταρχισμό και καταστολή! Προφανώς, γιατί τέτοιες φωνές αγωνίας, καταστρέφουν το κλίμα «ανεμελιάς» που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Κ. Αρβανίτης: Αυτή είναι η αυταρχική αντίληψη της κυβέρνησης για την «ασφάλεια»

Το γεγονός σχολίασε κι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Αρβανίτης:

ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ: Η κυβερνητική απάντηση στην πείνα είναι οι προσαγωγές

«Όσοι θεωρούν ότι θα φιμώσουν και θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους είναι γελασμένοι και θα βρουν μπροστά τους ολόκληρη την κοινωνία» τονίζει η παράταξη ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ-ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσαγωγή των συνδικαλιστών που διαδήλωσαν σεβόμενοι τα μέτρα για την πανδημία. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που αντί να σκύψει πάνω στα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι, καταστέλλει κάθε φωνή που αντιδρά και διαμαρτύρεται» (διαβάστε αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)