to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διαμαρτυρία στη Χίο για τη υποβάθμιση των σχολικών μονάδων

Με μπροστάρη τον ιερέα της κοινότητας Καλιμασσιάς, π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, δύο χωριά αποφάσισαν και πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, με τους μαθητές να διοργανώνουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Χίου.


Μάθημα αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια μείωσης του αριθμού των εκπαιδευτικών και υποβάθμισης των σχολείων στα χωριά της Χίου παρέδωσαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων Καλιμασσιάς και Νενήτων.

Τα δυο κεφαλοχώρια του πρώην δήμου Ιωνίας και από τα πολυπληθέστερα της Χίου είδαν τα σχολεία τους να περιλαμβάνονται στη λίστα της ΚΥΑ με τα υπό συγχώνευση σχολικά κέντρα ως δύο από αυτά που πρόκειται να μετατραπούν από εξαθέσια σε πενταθέσια.

Με μπροστάρη λοιπόν τον ιερέα της κοινότητας Καλιμασσιάς, π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, αποφάσισαν και πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, με τους μαθητές να διοργανώνουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Χίου και τους γονείς αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους να απειλούν μέχρι και με αποχή από τις εκλογές της Κυριακής.

Xios-diadilosi-sxoleia-paidia

Αίτημα τους η αναστολή της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της σχετικής ΚΥΑ και η ανατροπή της σχετικής απόφασης υποβάθμισης των σχολικών μονάδων στα δύο χωριά.

Με αυτό τον στόχο λοιπόν, κάλεσαν και όλους τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους στο νησί να δεσμευτούν προς αυτή την κατεύθυνση αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει λάβει σχετική απόφαση που περιλαμβάνει όλα τα σχολεία του νησιού, αφού σε μια ακριτική περιοχή με τα χωριά να δίνουν αγώνα ενάντια στην πληθυσμιακή συρρίκνωση το κλείσιμο σχολείων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

Οι δυο σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ακόμη τη συμπαράσταση από τους συλλόγους διδασκόντων των δυο σχολείων από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και από όλα τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία των χωριών.
Παράλληλα σε σχετικό ψήφισμα υπενθυμίζουν ότι πρόσφατα το κράτος ξόδεψε 700.000 ευρώ ώστε να επεκτείνει το σχολείο Καλιμασσιάς, έργο που διαφημίστηκε και προεκλογικά ως επίτευγμα.

Παγούδης Γιώργος

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)