to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 12.06.2020

Πολιτική

Διαμαρτυρία Παπαγγελόπουλου: Τη Δευτέρα καταθέτω και ακόμα να μου χορηγήσουν όλα τα στοιχεία

Παραβίαση της πρόβλεψης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί «λογικής προθεσμίας» προκειμένου να προετοιμάστει η υπεράσπιση.


Για παραβίαση της πρόβλεψης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί «λογικής προθεσμίας» προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του καταγγέλλει την Προανακριτική ο Δ. Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας πως την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει κι ακόμα δεν έχει λάβει το σύνολο των στοιχείων από την Επιτροπή.

 

Όπως σημειώνει στην διαμαρτυρία που απέστειλε στο προεδρείο της Επιτροπής, ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι σήμερα, Παρασκευή, στις 12:30, ενημερώθηκαν οι συνήγοροί του να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο για να λάβουν αντίγραφα εγγράφων που έχουν διαβιβαστεί στην Προανακριτική και τα οποία είναι απαραίτητα για την προετοιμασία της υπεράσπισής του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες, Πέμπτη.

«Είναι προφανές ότι αυτή η τακτική δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την υπόθεση, αφού δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α. και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» τονίζει και συμπληρώνει: «Αντιθέτως, παραβιάζει ευθέως τα υπερασπιστικά μου δικαιώματα, δεδομένου ότι καλούμαι στις 15/6/2020, δηλαδή εντός δεκαήμερης προθεσμίας από τις 4/6/2020 που εμφανίστηκα ενώπιόν σας να δώσω εξηγήσεις σε μια σοβαρή υπόθεση που τα έγγραφα και οι καταθέσεις υπερβαίνουν τις 200.000 σελίδες».

Μάλιστα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι πολλά ακόμα ουσιώδη έγγραφα δεν του έχουν χορηγηθεί.

Πηγή: documentonews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)