to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 23.10.2019

Κοινωνία

Διαμαρτυρία και από τους εργαζόμενους στους δήμους της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο-«σκούπα»

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων.


Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο- "σκούπα" όπως το αποκαλούν.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαγκάρης, "η σημερινή κινητοποίηση είναι η εξέλιξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με στόχο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο το οποίο  ουσιαστικά ακυρώνει συνδικαλιστικά δικαιώματα το οποίο ουσιαστικά παραχωρεί σε ιδιώτες πράσινο καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό".

Πρόσθεσε μάλιστα πως εκτιμούν ότι θα υπάρξει συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση από πλευράς κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων αφού, όπως είπε, και οι διοικήσεις των δήμων θέλουν να προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις.

Αναφορικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση είπε πως σε ορισμένους δήμους είναι υψηλή ενώ σε κάποιους άλλους όχι.

Ερωτηθείς για τον εάν η κινητοποίηση των εργαζομένων δημιουργεί θέματα με την αποκομιδή των  απορριμμάτων τόνισε πως το πρόβλημα υπάρχει ήδη, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό αλλά και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό στην είσοδο του Διοικητηρίου.

Πηγή: thestival.gr

tags: δήμοι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)