to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:25 | 17.03.2017

Κοινωνία

Διαμαρτυρία το μεσημέρι έξω από τα Η&Μ στη Θεσσαλονίκη από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων

H Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της εταιρείας Η&Μ, σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι διαμαρτυρόμενη για τις νέες συμβάσεις εργασίας που «χειροτερεύουν τους όρους εργασίας»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της εταιρείας Η&Μ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενη για τις νέες συμβάσεις εργασίας “που εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, χειροτερεύουν τους όρους εργασίας και έχουν σαν στόχο να διασφαλίσουν την κερδοφορία της”.

Όπως αναφέρει η Ένωση, που καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις συμβάσεις, “η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, είναι ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους και αποτελεί για εμάς αγώνα επιβίωσης και πεδίο σύγκρουσης και αντιπαράθεσης με την εργοδοσία που τα σχέδια της έχουν να κάνουν με το ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα των συμβάσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας”. (με πληροφορίες από dailythess)

****************************

  • Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»: Να σταματήσουν οι τροποποιητικές συμβάσεις, οι απειλές και τα παραπλανητικά ψέματα της H&M

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας σε όλη τη χώρα εργαζόμενους – μέλη, οι οποίοι εργάζονται στον Σουηδικό Όμιλο καταστημάτων λιανικής Hennes & Mauritz (Η&Μ), καταγγέλλει την προσπάθεια της πολυεθνικής να επιβάλει νέα τροποποιητική σύμβαση εργασίας με δυσμενέστερους όρους, υπό την απειλή της απόλυσης και με το πρόσχημα ότι δήθεν «χάθηκαν» από το αρχείο οι παλαιότερες συμβάσεις των εργαζομένων…

Η συγκεκριμένη τροποποιητική σύμβαση εργασίας της Η&Μ, επιχειρείται να επιβληθεί με παραπλανητικά ψέματα προς τους εργαζόμενους και υπό την υπαρκτή απειλή της απόλυσης, ενώ έχει ως στόχο την πλήρη ελαστικοποίηση των όρων εργασίας, με απώτερο σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας της πολυεθνικής.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ίδια περίοδο που η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε ότι το τρίμηνο, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις εκτός Φ.Π.Α και μετά από μετατροπή σε σουηδικές κορόνες, αυξήθηκαν 8% στις 46,99 δισ. κορόνες (5,25 δισ. δολάρια), ενώ τα καταστήματα αυξήθηκαν στα 4.393 καταστήματα στις 28 Φεβρουαρίου, σε σχέση με τα 3.970 καταστήματα τον Φεβρουάριο πέρυσι.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να μην αδρανήσει ούτε λεπτό και να παρέμβει άμεσα, συγκαλώντας τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή της εκπροσώπησης της εργοδοσίας στην Ελλάδα και την παρουσία πρωτίστως της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), της ΓΣΕΕ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν μέλη στην επιχείρηση.

Ο Σύλλογος μας, αξιοποιώντας και την υψηλή εκπροσώπηση της ΟΙΥΕ στη UNI Commerce, θα ζητήσει την άμεση παρέμβαση της τελευταίας στα κεντρικά του ομίλου στη Στοκχόλμη, ενώ με παρεμβάσεις μας στα Σουηδικά Συνδικάτα και σε άλλα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, θα επιχειρήσουμε η υπόθεση να λάβει χαρακτηριστικά διεθνούς συλλογικής καταδίκης, σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν οι απαράδεκτες τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας.

Τέλος, ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος μας δέχεται ήδη πολλές καταγγελίες εργαζομένων της H&M στο www.idiotikoi.gr, στην ειδική φόρμα  καταγγελιών που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας και καλούμε τους συνάδελφούς μας στην H&M να συνεχίσουν να το πράττουν, αφού η επικοινωνία μαζί μας διασφαλίζει πλήρως την εμπιστευτικότητα της πληροφορίας και την προστασία τους.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)