to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 03.09.2018

Ε.Μ.

Κοινωνία

Το «διαμάντι» που ανακάλυψε τους θησαυρούς μας, λάδι, μέλι και... Μάρεβα

Για πολυτελή πετράδια που βρήκε στην Ελλάδα -«λάδι, μέλι και τη Μάρεβα Γκραμπόφσκι»- κάνει λόγο η γαλλική Φιγκαρό, όπως αναπαράγουν οι φιλικές προς τη ΝΔ ιστοσελίδες.


Η γαλλική εφημερίδα κάνει αφιέρωμα σε νέες ελληνικές επιχειρήσεις που αξιοποιούν προϊόντα και πρώτες ύλες -μέλι, λάδι, μετάξι, κολεξιόν ρούχων και αξεσουάρ- «με τη σφραγίδα της πολυτέλειας και της ελληνικότητας».

Η συντάκτης του δημοσιεύματος, Αλεξία Κεφαλά, αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα, από τα οποία δεν λείπει και η επιχείρηση «Zeus» και «Dione», της οποίας συνδημιουργός είναι η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόβκσι. 

Ο διάβολος όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες

Η δημοσιογράφος που υπογράφει το κομμάτι, η Αλεξία Κεφαλά, είναι γνωστή από το παρελθόν ανταποκρίτρια, όχι μόνο της γαλλικής εφημερίδας, αλλά και της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης. Με αυτή την ιδιότητά της μάλιστα μετείχε στην εκπομπή «C dans l'air» του 5ου καναλιού της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης, τον Ιούνιο του 2012 (εδώ).

Εκεί εξέφρασε την άποψη περί «κοινωνικής εργασίας» των ελλήνων νεοναζί, που έτσι πρόσφεραν υπηρεσία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια, οι «παρεμβάσεις» των ελλήνων νεοναζί συνέβαλαν στο να «καθαρίσουν» οι αθηναϊκές συνοικίες και τα εγκαταλελειμμένα σπίτια από τους μετανάστες… Εξηγούσε μάλιστα ότι καθάρισαν «τις πλατείες των παλιών συνοικιών της Αθήνας όπου κατοικούν ηλικιωμένοι που φοβόντουσαν να βγουν από τα σπίτια τους και που, τώρα, αισθάνονται ασφαλείς»… Ο σάλος που προκλήθηκε τότε ήταν τέτοιος που οι σχέσεις της με τη δημόσια γαλλική τηλεόραση διατράχθηκαν και, όπως γνωρίζουμε, πάρθηκε απόφαση να διακοπεί η συνεργασία με την ανταποκρίτρια…

Αυτή είναι λοιπόν η μικρή ιστορία πίσω από τα «πετράδια» της Φιγκαρό. «Πετράδια» που ανακάλυψε (διόλου τυχαία) ένα… «πετράδι» της δημοσιογραφίας…

Υπερήφανη η κ. Γκραμπόβκσι ενημέρωσε μέσω twitter για τη «μεγάλη τιμή», με «γαλάζια» στελέχη -με πρώτον τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη- να σπεύδουν να κινοποιήσουν:

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)