to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 02.12.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Διάλυση του ΕΣΥ: «Θυμώνω, λυπάμαι, ντρέπομαι» - Οι συγκλονιστικές αναρτήσεις δυο φωτορεπόρτερ

Οι εκ βαθέων αναρτήσεις για την διάλυση του ΕΣΥ της Τατιάνας Μπόλαρη και του Μάριου Λώλου που γνώρισαν «από μέσα» τον τιτάνιο αγώνα γιατρών και νοσηλευτών


Έζησαν από κοντά τον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού οι γιατροί και νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων που μόνοι τους σήκωσαν το βάρος του άγνωστου μέχρι τότε και εξαιρετικά φονικού ιού.

Για τις ανάγκες του φωτορεπορτάζ αλλά και γιατί χρειάστηκε να νοσηλευτούν, είδαν από μέσα το τι πραγματικά συνέβαινε και πώς οι γιατροί και νοσηλευτές έδιναν καθημερινά επί 24 ώρες «μάχη» για να κρατήσουν στη ζωή τους νοσηλευόμενους.

Και τώρα με τη διάλυση του ΕΣΥ με τη διάλυση της δημόσιας υγείας, καταθέτουν τη μαρτυρία τους στους λογαριασμούς τους στο Facebook, δηλώνοντας τον θυμό και τη λύπη που νοιώθουν.


Τατιάνα Μπόλαρη: Θυμώνω, λυπάμαι και ντρέπομαι!

«Επειδή στο πρώτο κύμα της πανδημίας μπήκα σε εντατική και σε κλινική covid και έζησα τον αγώνα από κοντά.

Επειδή εξαιτίας ενός προβλήματος καρδιολογικής φύσεως, έχω πάει στα επείγοντα στα περισσότερα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Επειδή φέτος ειδικά ήταν χρονιά "περίεργη" και λόγω ζητημάτων υγείας συγγενικών προσώπων βρέθηκα σε τρία μεγάλα νοσοκομεία σε ώρα εφημερίας και μη, με αποκορύφωμα το  "ΣΩΤΗΡΙΑ" που το έζησα από το πρωί μέχρι το βράδυ για είκοσι σχεδόν μέρες...σήμερα πραγματικά νιώθω θυμό! 

Νιώθω θυμό για όλους αυτούς τους ανθρώπους που αξίζουν καλύτερες μισθολογικές συνθήκες και το κράτος αντί να τους τις παράσχει τους στέλνει να "ιδιωτεύσουν".

Που αντί το κράτος να προσλάβει προσωπικό για να μην έχουν εξοντωτικές εφημερίες προσλαμβάνει προσωπικό στα σώματα ασφαλείας.

Που αντί να εκτιμά τις προσπάθειες που κάνουν στην χώρα τους, τους στέλνει στο εξωτερικό ή σε ιδιώτες της υγείας.

Που τους "χειροκρότησε" όταν τους είχε ανάγκη και τώρα διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που ανήκει σε όλους εμάς!

Θυμώνω, λυπάμαι και ντρέπομαι!

(η φωτογραφία, από το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, ένα από τα βράδια που πέρασα εκεί...)».

Μάριος Λώλος: Το σύστημα υγείας πρέπει να παραμείνει δημόσιο

«Τον Μάρτιο του 2021 όταν κόλλησα COVID στην κλινική του Ευαγγελισμού πήγα 10 μέρες και σώθηκα. Κλινική που όλοι μα όλοι δούλευαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση.

Όποτε έχω ατύχημα με την μηχανή στο δημόσιο νοσοκομείο με πηγαίνουν και με μπατάρουν με εξετάσεις και γύψους.

Λοιπόν για να τελειώνουμε, μπορεί το σύστημα υγείας να έχει διάφορα προβλήματα αλλά ήταν και πρέπει να παραμείνει ΔΗΜΟΣΙΟ.

Φώτο από την νοσηλεία μου στην κλινική covit του Ευαγγελισμού όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να διασωληνώσουν ένα παππού για να μην χαιρετήσει ετούτο τον μάταιο κόσμο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)