to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:35 | 15.02.2016

Πολιτική

Διάλογο με τις Ενώσεις Ραδιοφώνου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης ξεκινά ο Σπίρτζης

Διάλογο, με τις Ενώσεις Ραδιοφώνου, για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών, ξεκινά ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνοντας πως "καμία ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει ερήμην των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών".


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του υπουργού με την Ένωση ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ).

Μάλιστα, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο αυτό απευθύνει προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών να μην πέσουν θύματα παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης από επιτήδειους, οι οποίοι τους προσεγγίζουν ενόψει της διαδικασίας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου της ραδιοφωνίας, εξυπηρετώντας σενάρια παραπληροφόρησης για ιδιοτελείς σκοπούς.

"Η ειδοποίηση αυτή, κρίνεται αναγκαία, καθώς πληροφορούμαστε από πολλές πλευρές, ότι έχουν αναλάβει δράση επιτήδειοι, οι οποίοι προσεγγίζουν ιδιοκτήτες νομαρχιακών ραδιοφωνικών σταθμών, παραπληροφορώντας τους ότι το υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ προσανατολίζεται στην έκδοση περιφερειακών αδειών ραδιοφωνικών σταθμών, προκειμένου με αυτή τη μέθοδο να τους εγκλωβίσουν και να αποσπάσουν συμβόλαια για σχετικές μελέτες" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

"Επισημαίνουμε λοιπόν, με επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αλήθεια και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ. Ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους και τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών ότι καμία ενέργεια δεν πρόκειται να γίνει ερήμην τους και αιφνιδιαστικά" σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, ο υπουργός, διαβεβαιώνει πως οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, από τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας, ΥΠΟΜΕΔΙ και τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνιών θα διαμορφωθούν "αφού προηγηθεί διεξοδικός διάλογος και πλήρης τεχνική τεκμηρίωση, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με στόχο να επιτευχθούν οι καλύτερες λύσεις, με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)