to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διακοπή κάθε επιχειρηματικής σχέσης Viber - Facebook

Μετά από μια σειρά περιστατικών κακής χρήσης δεδομένων από το facebook, μεταξύ των οποίων το διαβόητο «σκάνδαλο Cambridge Analytica», το Viber θεωρεί πως το εν λόγω ατόπημα σε συνδυασμό με τη βίαια ρητορική που αναπτύχθηκε στο fb αποτέλεσε τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»


Στη διακοπή κάθε επιχειρηματικής σχέση με το Facebook, προχωρά η εφαρμογή για δωρεάν επικοινωνίας, Viber, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit που καλεί σε μποϊκοτάρισμα του Facebook .

Όπως ανακοίνωσε η εφαρμογή ως τις αρχές Ιουλίου, θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY, αλλά και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν μέσω των διαμαρτυριών που ξέσπασαν στις ΗΠΑ τις περασμένες εβδομάδες, ομάδα έξι οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Anti-Defamation League και ο NAACP, κάλεσαν όσους διαφημίζουν στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ως αντίδραση στην αδυναμία της Facebook να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από μια σειρά περιστατικών κακής χρήσης δεδομένων, μεταξύ των οποίων το διαβόητο «σκάνδαλο Cambridge Analytica» όπου η εταιρεία πολιτικών συμβούλων υπέκλεπτε δεδομένα από περίπου 87 εκατ. χρήστες του Facebook, το Viber θεωρεί πως το εν λόγω ατόπημα σε συνδυασμό με τη βίαια ρητορική είναι τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

O διευθύνων σύμβουλος του Viber, Djamel Agaoua, δήλωσε: «Το Facebook συνεχίζει να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει το ρόλο του στον σημερινό κόσμο. Από την κακή διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία και την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της, μέχρι την εξοργιστική του στάση να αποφύγει να πάρει μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουν το κοινό από βίαια και επικίνδυνη ρητορική, το Facebook το παράκανε. Δεν είμαστε διαιτητές της αλήθειας, αλλά ισχύει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από την διάδοση βίαιου περιεχομένου και οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν μια ξεκάθαρη στάση».

tags: viber

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)