to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:56 | 29.04.2012

left.gr

Διακαναλική ΣΥΡΙΖΑ

Η διακαναλικη συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από το Ζάππειο.


14.46: "Στο τρίπτυχο Σαμαρά: θεός-πατρίδα-επιχειρηματικότητα εμείς απαντάμε:

Άνθρωπος - Κοινωνική Δικαιοσύνη - Δημοκρατία"


14.40: "Η έξοδος από την κρίση δεν είναι η επιστροφή στο 2008. Πρέπει να υπάρξει νέα βάση στη σχέση πολιτικής με τον πολίτη. Υπάρχει κρίση εκπροσώπησης. Πρέπει η εξουσία να ελέγχεται από τους πολίτες. Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι πνιγηρό. Χρειαζόμαστε εμβάθυνση της δημοκρατίας και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων"


14.31: "Ιδρυτική πράξη μίας κυβέρνησης της αριστεράς: η ακύρωση του μνημονίου και η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και μετά η πολιτική διαπραγμάτευση για δίκαιη και βιώσιμη λύση σε ευρωπαικό επίπεδο"


14.29: "Με επιμονή, υπομονή, σταθερότητα, χωρίς ταλαντεύσεις επιμένουμε στο στόχο της συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς"


14.27: "Για αυτούς που επί 35 χρόνια ήταν και είναι στην πραγματική εξουσία, έρχεται η ώρα της κρίσης, η ώρα του λαού. Έρχεται η δημοκρατία και στη δημοκρατία υπάρχουν κανόνες. Τα ιδιωτικά ΜΜΕ κατέχουν δημόσιες συχνότητες. Πρέπει να κρίνονται και να ελέγχονται"


14.25: "Κυβερνήσεις - Τράπεζες - κυρίαρχα ΜΜΕ: το τρίγωνο της διαπλοκής" 


14.09: "Μία κυβέρνηση της αριστεράς είναι η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις σε αντίθεση με μία μνημονιακή κυβέρνηση που θα τους εξαφανίσει".


14.06: "Δε λέμε λεφτά υπάρχουν γενικά, αλλά λέμε ότι τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι και εμείς αυτούς θα στηρίξουμε"


14.01: "Ο Βενιζέλος κηνυγάει απο πίσω τον Σαμαρά να κυβερνήσουν. Είναι σαν τις πιτσαρίες που δίνουν και μία δώρο"


13.45: "Ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή, να ξέρετε: δεν τιμωρείτε το πολιτικό σύστημα αλλά τον εαυτό σας, την ιστορία του τόπου, τη δημοκρατία"


13.42:  "Μιλάμε για ακύρωση του μνημονίου, η κόλαση δε διαπραγματεύεται"


13.41: "Η διαπραγμάτευση σε ευρωπαικό επίπεδο για να είναι αποτελεσματική πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο ο λαικός παράγοντας. Μέχρι σήμερα πήγαιναν στις Βρυξέλλες για πουν στους πιστωτές αυτά που θέλανε να ακούσουν. Δεν πήγαν ούτε μία στιγμή να πουν τις κόκκινες γραμμές, τα αιτήματα του ελληνικού λαού. Αυτοί πνίγανε το λαό στα χημικά".


13.35: "Ο συντηρητικός κόσμος θα μας στηρίξει όχι για να αλλάξουμε θέσεις και αξίες, δε θέλει από εμάς να γίνουμε σαν τους άλλους, να λέμε ψέματα, να τους κοροιδεύουμε".


13.30: "Ακυβερνησία και χάος θα έχουμε αν επικροτηθούν οι δυνάμεις που μας οδήγησαν στο χάος με τις επιλογές τους". 


13.29: Για ΚΚΕ: "Αναρωτιόμαστε αν όχι τώρα πότε, αν όχι εμείς ποιοι, ο λαός μας πεθαίνει"


13.26: "Θα ζητήσουμε από τα κόμματα της αριστεράς, από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μετά τις εκλογές να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο πάνω σε αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα για το βάθεμα της δημοκρατίας, τη διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων".


13.18: "Δεν είναι σημαία ευκαιρίας η διακυβέρνηση του τόπου, για να υπάρξει συνεργασία πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. Με τον κ. Καμμένο δεν έχουμε μόνο ιδεολογικές διαφορές, έχουμε και προγραμματικές. Δε γίνεται να βγούμε από το μνημόνιο αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι - δεν μπορείς να είσαι αντιμνημονιακός θέλοντας να τα έχεις καλά με όλους."


13:10: "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν πρόγραμμα και είναι το Μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα Ελληνικά."


Το left.gr θα προχωρήσει σε ζωντανές μεταδοσεις και αναμεταδόσεις κάθολη τη διάρκεια της τλευταίας εβδομάδας της προεκλογικής περιόδου. Μεινετε συντονισμένοι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)