to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διαίρει και βασίλευε με το μαστίγιο

«Οι Ρωμαίοι το εφάρμοζαν στην εξωτερική πολιτική, οι σύγχρονοι χειριστές της κοινής γνώμης θεωρούν ότι άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική»


Εμβολιασμένοι εναντίον ανεμβολίαστων, υπάκουοι της καραντίνας εναντίον ανυπάκουων, ηλικιωμένοι εναντίον των νέων, άνεργοι εναντίον απασχολούμενων, αξιολογημένοι καθηγητές εναντίον των αρνούμενων να αξιολογηθούν….

Διαίρει και βασίλευε!

Οι Ρωμαίοι το εφάρμοζαν στην εξωτερική πολιτική, οι σύγχρονοι χειριστές της κοινής γνώμης θεωρούν ότι άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική.

Το φιλοθεάμον κοινό θα παρακολουθεί τον πρωθυπουργό με μαγιώ, το πρωθυπουργικό ζεύγος στο ελικόπτερο ή στο σκάφος του Λιμενικού ή στο πολυτελές εσωτερικό του ανακαινισμένου Μεγάρου Μαξίμου, ακριβώς όπως παρακολουθούν αστέρες του ποδοσφαίρου σε, στημένο έστω, παιγνίδι.

Θα μου πεις ότι εκείνοι ξέρουν τουλάχιστον να παίζουν μπάλα. Αυτό είναι λεπτομέρεια ως προς τον χειρισμό της μαζικής ψυχολογίας.

Η πολιτική ως life style.

Οι πολιτικές εκπομπές εξαφανίζονται από την TV, ειδικοί είναι οι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, με “αντίλογο”  από τον Ανδρέα Λοβέρδο και φανατικό θεατή το ΕΣΡ.

Κατηγορούν τους πολίτες ακόμη και για την έλλειψη ξενοδοχείων καραντίνας. Είναι τέτοιος ο προπαγανδιστικός βομβαρδισμός, που θεωρούν ότι δεν είναι δύσκολο να μπει και το μυαλό του πολίτη σε καραντίνα.

Στο τέλος θα μας πούνε και μα@@@ες. Ή μήπως πρέπει;

Εν τω μεταξύ ο άλλος σκότωσε την κοπέλα του και είπε ότι χάλασε η φάση. Μέχρι να καταναλωθεί κι αυτό ειδησεογραφικά και να επανέλθει η κοινωνία σε αφασία περιμένοντας το επόμενο θύμα.

Αποφεύγουμε ως κοινωνία να κοιτάξουμε στον καθρέπτη μην τρομάξουμε από αυτό που θα αντικρύσουμε.

Άκου “χάλασε η φάση”! Ο αφασικός…

Ως θαμώνες της Φολεγάνδρου, πού να φαντασθούμε ότι το νησί θα έλθει στη επικαιρότητα για τον χειρότερο λόγο. Έτσι κι αλλοιώς, η καλή είδηση δεν είναι είδηση.

Η ανηφόρα της Λυγαριάς είναι μεγάλη δοκιμασία για ένα χαμηλό αυτοκίνητο, αλλά να γίνει ο Γολγοθάς για μία νέα γυναίκα που πήγε να συναντήσει την χαρά; Αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός ούτε ο διάολος, ο οποίος όσο πάει κάνει και μεγαλύτερο γκελ…

Διακοπές σου λέει, διότι διακόπτεται η …λογική.


*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)