to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 10.06.2019

Πολιτική

«Διαχειριστήκαμε την εξουσία με εντιμότητα, προσπαθήσαμε να κατανείμουμε με πιο δίκαιο τρόπο τα βάρη»

Εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις εθνικές εκλογές στο νομό Ρεθύμνου με πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στα Σελλιά Αγίου Βασιλείου με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία στο νομό Ρεθύμνου με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στα Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου με ομιλητή τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με θέμα «Η σημασία των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου». Προηγουμένως, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκαν πρότυπη τυροκομική μονάδα της περιοχής.

«Το δίλημμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι το ποια οικονομία, ποια κοινωνία, ποια χώρα θέλουμε μετά από την κρίση και το Μνημόνιο. Η Αριστερά μέσα στην κρίση και σε περιβάλλον λιτότητας, απέδειξε την αξία της, διότι κατάφερε να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις και τις δυσκολίες ενός επιπλέον Μνημονίου και να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Αριστερά, ανέφερε ο κ. Ξανθός, «διαχειρίστηκε την εξουσία με εντιμότητα, προσπάθησε να κατανείμει με πιο δίκαιο τρόπο τα βάρη -ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην τα κατάφερε έτσι όπως θα ήθελε- έδωσε χωρίς αμφισβήτηση μεγάλη προτεραιότητα στη στήριξη των αδύναμων και του κοινωνικού κράτους, υπερασπίστηκε τα δημόσια αγαθά και κατάφερε να κλείσει τις μνημονιακές εκκρεμότητες σε συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας».

Η αξία της Αριστεράς αποδείχτηκε έμπρακτα μέσα στην κρίση, συνέχισε ο υπουργός Υγείας, και ακριβώς για αυτό το λόγο δικαιούται να ζητήσει από τους πολίτες «να την εμπιστευτούν εκ νέου, ώστε να διαχειριστεί τις νέες ανάγκες και τις νέες δυνατότητες στην περίοδο μετά από την κρίση. Για να κατανείμει με δικαιότερο τρόπο τα οφέλη της ανάπτυξης και να προασπίσει σημαντικές κοινωνικές κατακτήσεις αυτής της περιόδου διακυβέρνησής, όπως στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, του δημόσιου συστήματος υγείας, της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι είναι ο «κορμός της μεγάλης  προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης, και όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παρένθεση στο πολιτικό τοπίο θα διαψευστούν οικτρά από τις εκλογές του Ιουλίου». Σήμερα, παρά την πρόσφατη ήττα στα ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι μια νέα ευκαιρία διακυβέρνησης της χώρας.

Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών , οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι συνθήκες και τα διλήμματα των βουλευτικών εκλογών θα είναι τελείως διαφορετικά . Στις περασμένες εκλογές υπήρξε μία ψήφος τιμωρητική, μία ψήφος αποδοκιμασίας, η οποία ενδεχομένως ήταν αναγκαία για να εκτονωθεί ένας συσσωρευμένος θυμός και μία υπόκωφη δυσφορία της κοινωνίας.

Τώρα όμως το δίλημμα θα είναι πολύ σκληρό: με ποια πολιτική, με ποια πρόσωπα, με ποιο πρόγραμμα, με ποια ιδεολογία, με ποιες κοινωνικές προτεραιότητες, με ποια αξιοπιστία, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα κυβερνηθεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια» τόνισε.


Συνημμένο: Επισυνάπτονται 2 φωτογραφίες από την εκδήλωση και 1 φωτογραφία από την επίσκεψη στην τυροκομική μονάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)