to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 05.10.2021

Πολιτική

Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά το αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μετά το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ τέθηκε εκτός της ΚΟ της ΝΔ όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων»


Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μετά το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ τέθηκε εκτός της ΚΟ της ΝΔ όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί το άγριο σφυροκόπημα του Νίκου Δένδια στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την ομιλία του για την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας στην Βουλή  ο κ. Μπογδανος είπε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. « Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θ. Παφίλη από το ΚΚΕ να απαντά: Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λετε τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Στη συνέχεια ο Κ.Μπογδάνος ανέφερε πως «ο αντικομμουνισμός ειναι μια φιλελεύθερη επιλογη που αποτελεί δικαίωμά μας» υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τμήμα των πολιτικών απόψεων που υφίστανται στο εσωτερικό της Ν.Δ. Μάλιστα επιχείρησε να θεμελιώσει ακόμη περισσότερο τον ισχυρισμό του αναφέροντας πως συμμετείχε σε εκδήλωση στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής όπως και του Ηλ. Κασιδιάρη, τονίζοντας ότι παραβρέθηκε στην ίδια εκδήλωση ο βουλευτής της Ν.Δ Ζήσης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στο νομό.

Εκεί παρενέβη ο Νικος Δένδιας και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον γαλάζιο βουλευτή. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι.  Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικα φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή   είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»!


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη 2 εβδομάδων

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας.

Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο - Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.


Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του.


Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του».

Κυβερνητικές πηγές για διαγραφή Μπογδάνου: Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα, το εννοούσαμε

Ως μονόδρομο χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές την απόφαση για διαγραφή Μπογδάνου μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή. «Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Τώρα η απόφαση ήταν μονόδρομος», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)