to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 12.03.2020

Διεθνή

Διαγνώστηκε με κορωνοϊό η Ιρένε Μοντέρο, σε καραντίνα και ο σύζυγός της, Π. Ιγκλέσιας

«Σήμερα το πρωί, το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο θα υποβληθεί σε τεστ και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το απόγευμα και θα ανακοινωθούν επισήμως», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης


Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα πραγματοποιήσει όλες τις συναντήσεις του μέσω βιντεοδιάσκεψης αρχής γενομένης από σήμερα, αφότου η υπουργός Ιρένε Μοντέρο (φωτογραφία) διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο σύντροφος της Μοντέρο, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι σε καραντίνα και όλοι οι υπουργοί θα υποβληθούν σε τεστ σήμερα το πρωί, αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

«Σήμερα το πρωί, το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο θα υποβληθεί σε τεστ και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το απόγευμα και θα ανακοινωθούν επισήμως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σάντσεθ θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σε περιορισμένη σύνθεση, στην οποία θα παραστούν μόνο οι υπουργοί η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη προκειμένου να εγκρίνουν νέα μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όλες οι άλλες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω βιντεοδιάσκεψης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ισαμπέλ Ντίας Αγιούσο δήλωσε σήμερα πως η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε καραντίνα τη Μαδρίτη ως μέτρο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η ισπανική κυβέρνηση αρνήθηκε χθες, Τετάρτη, ότι έχει οποιοδήποτε σχέδιο για καραντίνα.

«Από ό,τι έχουμε δει τις προηγούμενες ώρες, η πιθανότητα να αποκλείσουμε τη Μαδρίτη είναι υπό εξέταση». δήλωσε η Ντίας Αγιούσο στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Tele 5.

Στη Σλοβενία, ο πρωθυπουργός Μάριαν Σάρετς δήλωσε πως τα σχολεία σχεδιάζεται να κλείσουν από τη Δευτέρα προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Το διάταγμα είναι απαραίτητο... σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο Σάρετς στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πόσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Η Σλοβενία έχει μέχρι τώρα 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Τα πρώτα δύο δημοτικά σχολεία έκλεισαν χθες, Τετάρτη, επειδή τουλάχιστον ένας δάσκαλος σε κάθε σχολείο βρέθηκε θετικός.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)