to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:55 | 21.02.2022

Διεθνή

Ο Πούτιν αναγνώρισε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ σε ένα μαραθώνιο διάγγελμα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνει διάγγελμα ενώ Γαλλία και Ουκρανία συγκαλούν συμβούλιο ασφαλείας.


Με… background τους ήχους από νέες εκρήξεις στο Ντονέτσκ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απήυθυνε σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, νέο τηλεοπτικό διάγγελμα για την κατάσταση στην Ουκρανία που είναι δραματική.

Ένα διάγγελμα μαραθώνιο, το οποίο είχε πάμπολλες ιστορικές αναφορές αλλά και μία εξέλιξη που κάνει πια το σενάριο πολέμου να είναι το πιθανότερο.

Κι αυτό καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας κατά την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προαναγγείλει την απόφασή του αυτή.

Μια τέτοια εξέλιξη θα επισύρει τις συνέπειες κυρώσεων από ΗΠΑ και ΕΕ, όπως έχουν προαναγγείλει.

«Η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για να συνεχίσει: «Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας» [διαβάστε τη συνέχεια κάτω από το βίντεο του διαγγέλματος]

Δείτε το διάγγελμα:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε το διάγγελμά του για την ανατολική Ουκρανία λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή αυτή είναι και πάλι κρίσιμη.

Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας, δήλωσε ο Πούτιν, αποκαλώντας «αρχαία ρωσικά εδάφη» την ανατολική Ουκρανία.

Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε από την κομμουνιστική Ρωσία. Ο ηγέτης των μπολσεβίκων Βλαντίμιρ Λένιν αδίκησε τη Ρωσία. Η σοβιετική Ουκρανία δημιουργήθηκε από τον Λένιν, πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας με τη μορφή της Σοβιετικής Ένωσης είναι στη συνείδηση των κομμουνιστών.

Η Ρωσία έχει πάντα μια ανοικτή συνεργασία με την Ουκρανία, δήλωσε.

Ο Πούτιν διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που η μετα-σοβιετική Ουκρανία συμπεριφέρθηκε στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε, στο διάγγελμά του, ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θέλουν όλα τα καλά από τη Ρωσία χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση.

Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για κλοπή ρωσικού φυσικού αερίου κατά το παρελθόν, για τη χρήση της ενέργειας ώστε να εκβιάσει τη Ρωσία.

Ο Πούτιν κατήγγειλε την αύξηση των νεοναζί, όπως τους αποκάλεσε, στην Ουκρανία. Η Ουκρανία δεν είχε ποτέ την παράδοση ενός γνήσιου κράτους, δήλωσε.

Η κατάρρευση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης βρήκε τη Ρωσία κατακλεμμένη και την έθεσε σε δύσκολη θέση. Οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς, δήλωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρόεδρος της Ρωσίας, προσθέτοντας πως η Ουκρανία δεν κατάφερε να επιτύχει μια σταθερή κρατική υπόσταση και χρειάστηκε, επομένως, να στηριχθεί σε ξένες χώρες, όπως τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία διοικείται από ξένες δυνάμεις κι αυτό επηρεάζει όλα τα επίπεδα των αρχών.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως οι «κενές» υποσχέσεις του δυτικού πολιτισμού συνοδεύονται από τη διαφθορά που ανθίζει, τη φτώχεια και μια βιομηχανία στο χείλος της διάλυσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία έχει περιθωριοποιηθεί, ενώ κατήγγειλε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται να «εκτελέσει» τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.

Η Ουκρανία είναι μια αποικία των ΗΠΑ με ένα καθεστώς «μαριονέτα», κατήγγειλε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Εξάλλου, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών βοηθούν την Ουκρανία να διαπράττει εγκλήματα.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της πυρηνικά όπλα, λέει ο Πούτιν κι αν η Ουκρανία αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η συνολική κατάσταση θα αλλάξει δραστικά, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε πως τα πυρηνικά όπλα ισοδυναμούν με προετοιμασία επίθεσης εναντίον της Ρωσίας.

Η Ουκρανία, άλλωστε, κατακλύστηκε από δυτικά όπλα τους τελευταίους μήνες και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετέτρεψαν αδιάντροπα την Ουκρανία σε ένα θέατρο πολέμου, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση. Η απόφαση θα ληφθεί αμέσως.

Ο ίδιος θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση αυτή, πρόσθεσε και κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα του Ρώσου προέδρου να υπογράφει διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο αποσκισθεισών περιοχών.

"Κρίνω απαραίτητο να λάβω αυτήν την απόφαση που ήταν ώριμη εδώ και καιρό: Να αναγνωρίσω αμέσως την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ", είπε.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είπε ότι είναι βέβαιος πως έχει τη στήριξη των Ρώσων πολιτών για την απόφασή του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση, ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκοπεύουν συνεχώς τη Ρωσία.

Υποστήριξε πως η όλη κατάσταση αποτελεί μια κάλυψη για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η ένταξη, μάλιστα, της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Την ίδια ώρα, είπε πως τα κέντρα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ισοδυναμούν με στρατιωτικές βάσεις.

Μας είχαν υποσχεθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί, επεσήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Όμως, συνέβη το αντίθετο.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, είδαμε πέντε κύματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ πρόσφατα. Κατανοούμε, συμπλήρωσε, πως η περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτελεί ζήτημα χρόνου.

Εξάλλου, ο κίνδυνος ενός ξαφνικού πλήγματος εναντίον της χώρας μας θα αυξηθεί ραγδαία, εάν επεκταθεί το ΝΑΤΟ, είπε ο Πούτιν και η βασική πλατφόρμα ενός πλήγματος εναντίον της Ρωσίας θα είναι η Ουκρανία.

Η Ρωσία, όμως, στηρίζει πάντα τη διπλωματική οδό για την επίλυση των θεμάτων, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέους επιθετικούς πυραύλους, κατήγγειλε ο ίδιος, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ έχει αγνοήσει πλήρως τις ανησυχίες μας. Τα αιτήματα της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας απορρίφθηκαν, είπε ο Πούτιν.

Εξάλλου, όπως πιστεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Δύση θα επιβάλει έτσι κι αλλιώς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Το έδαφος για τις κυρώσεις θα βρεθεί ή θα επινοηθεί και δεν θα έχει να κάνει με την Ουκρανία, υποστήριξε.

Σε αυτό το πλαίσιο και η Ρωσία έχει το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα. Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την ασφάλειά της κι αυτό κάνουμε, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κυριαρχία μας και τις εθνικές μας αξίες. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η ουκρανική ηγεσία λέει συνεχώς πως δεν επιθυμεί να τηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Πούτιν, βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων στο Ντονμπάς και σκοτώνουν αμάχους, προτού διερωτηθεί «πόσο ακόμη μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)