to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:48 | 08.08.2014

Πολιτική

Διαφορετικές κοσμοθεωρίες μπορούν να τέμνονται στην αλληλεγγύη, είπε ο Α. Τσίπρας στους αγιορείτες

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται Πέμπτη και Παρασκευή την Αθωνική πολιτεία και Μονές του Αγίου Όρους, ώστε να ενημερωθεί και από κοντά για τα θέματα που αφορούν την Αθωνική Πολιτεία.


«Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο Άγιον Όρος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας». Με αυτά τα λόγια ανταπόδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη των εκπροσώπων της Αθωνικής Πολιτείας, πέρυσι τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. 

Ο Αλ. Τσίπρας είχε μάλιστα έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον μοναχό Νικόδημο της Μονής Αγίου Παύλου, όταν ο δεύτερος θυμήθηκε την επίσκεψη του Χαρίλαου Φλωράκη το 1995. «Τότε ο Χαρίλαος Φλωράκης μας είχε πει, ‘εσείς πιστεύετε στην σωτηρία στον άλλο κόσμο, εμείς δεν πιστεύουμε ότι προλαβαίνουμε για την σωτηρία σε αυτόν τον κόσμο, οπότε έχουμε κάτι κοινό'». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και απάντησε πως «οι κοσμοθεωρίες είναι παράλληλες, πολλές φορές όμως τέμνονται στην αλληλεγγύη και την πρακτική της ισότητας». Σε κάθε περίπτωση,  «εμείς αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτόν τον κόσμο», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Μονών του Αγίου Όρους είχαν εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα τους και είχαν προσκαλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Αθω προκειμένου να ενημερωθεί και από κοντά για τα θέματα. Στην σύντομη ομιλία του στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητας, μετά την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν ο Πρωτεπιστάτης Συμεών Διονυσιάτης, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και οι Αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών, ο Α.Τσίπρας σημείωσε την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία. 

«Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά στην αντιφώνηση του και εξέφρασε το θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά του Αγίου Όρους αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σημασία του. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα βρίσκεται στο Άγιο Όρος και αύριο, είχε συνάντηση με την Διοίκηση του Αγίου Όρους ενώ επισκέφθηκε και τις κρατικές δομές (λιμεναρχείο, πυροσβεστικό σταθμό κτλ)

Ο Αλ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους Γιάννη Αμανατίδη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα, Μάκη Λυκόπουλο, αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)