to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 05.06.2013

Κοινωνία

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την απαγωγή και την παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλ στις 11/6

Σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για την απαγωγή και παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά, την Τρίτη 11 Ιούνη στις 6:30 στα Προπύλαια καλούν συλλογικότητες. Όπως τονίζουν, η συγκεκριμένη υπόθεση "συνιστά μείζον κεντρικό πολιτικό ζήτημα, καθώς πρόκειται για ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος, των νόμων και της λαϊκής κυριαρχίας".


Ακολουθεί το κάλεσμα: 

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, πραγματοποιήθηκε χτες στην ΕΣΗΕΑ ευρεία σύσκεψη φορέων για το ζήτημα του Μπουλούτ Γιαϊλά. Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η απαγωγή και η παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα, δεν αποτελεί μόνο μια κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά συνιστά μείζον κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Πρόκειται για ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος, των νόμων και της λαϊκής κυριαρχίας. 

Ανεξάρτητα από την προφανή συμμετοχή τουρκικών και αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών στην απαγωγή, η Ελληνική κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες. Όχι μόνο γιατί ήταν Έλληνες αυτοί που αρχικά απήγαγαν τον Μπουλούτ Γιαϊλά, αλλά και γιατί θα ήταν αδύνατο οι απαγωγείς να διασχίσουν όλη τη χώρα και να περάσουν παράνομα τα σύνορα χωρίς την έμπρακτη στήριξη κεντρικών κρατικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση της κοινωνικής εξαθλίωσης και της κρατικής τρομοκρατίας είναι συνένοχη!

Καλούμε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 11 Ιούνη στις 6:30 στα Προπύλαια

Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της απαγωγής και παράδοσης στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλά.

Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Άσυλο τώρα σε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες

Αλληλεγγύη στην εξέγερση στην Τουρκία

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Κόμματα και Οργανώσεις της Αριστεράς, Συνδικάτα, 

Κοινότητες προσφύγων και μεταναστών

Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση: Μπ. Γιαϊλά: Μυστικές υπηρεσίες τον απήγαγαν και τον πέρασαν παράνομα στην Τουρκία - Και μετά η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε προανάκριση!

Σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκου Χουντή στην Κομισιόν: Ν. Χουντής: Να ερευνήσει η Κομισιόν την υπόθεση απαγωγής του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά

Εδώ η παρέμβαση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)