to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 15.05.2018

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση αλληλεγγύης: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ που καλούν οργανώσεις υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού καθώς και κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς


Φωτογραφία @Mike Konstantopoulos

Με μικρής κλίμακας επεισόδια, που σημειώθηκαν μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που έγινε το απόγευμα στην Αθήνα. Όταν η πορεία έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις κλούβες της αστυνομίας, φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους και έκαψαν μια σημαία του Ισραήλ, παρουσία περίπου χιλίων διαδηλωτών, ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν "λευτεριά στην Παλαιστίνη". Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο της πρεσβείας, ενώ μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Κηφισίας έχει αποκατασταθεί με εξαίρεση την πρόσβαση προς τη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Στην πορεία μετείχαν κόμματα (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

 

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, και διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση, που διοργάνωσαν συλλογικότητες της πόλης και μέλη της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΚΚΕ(μ-λ), κ.ά. ), πρωτοβουλίες και κινήσεις συμπαράστασης. Στη συγκέντρωση στην Καμάρα, σε χαιρετισμό που διαβάστηκε από τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές καταδίκασαν τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια - με θύματα Παλαιστίνιους, οι οποίοι μετείχαν στις διαδηλώσεις στα όρια της Λωρίδας της Γάζας, επισημαίνοντας τις ευθύνες του Ισραήλ, ενώ κατήγγειλαν και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ως «επικίνδυνη εξέλιξη», που «δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση».

Ακολούθησε πορεία, στην κορυφή της οποίας οι διαδηλωτές κρατούσαν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, σταμάτησαν για λίγο στο προξενείο των ΗΠΑ, όπου ακούστηκαν συνθήματα διαμαρτυρίας και ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: undefined

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)