to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 12.09.2020

Κοινωνία

Διαδηλώσεις προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Καρά Τεπέ - Τα ΜΑΤ τους «έπνιξαν» στα δακρυγόνα (βίντεο)

Με διαδηλώσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής, όπου έχουν εγκλωβιστεί, ξεκίνησε η σημερινή τέταρτη μέρα μετά τη φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας. Τα ΜΑΤ απρόκλητα επιτέθηκαν στο πλήθος που διαμαρτυρόταν ρίχνοντας δακρυγόνα ξέροντας την ύπαρξη μικρών παιδιών στο πλήθος.


 Όπως διαφαίνεται, οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν δέχονται να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ - Δακρυγόνα σε μικρά παιδιά

Την ίδια ώρα τα ΜΑΤ απρόκλητα επιτέθηκαν στο πλήθος που διαμαρτυρόταν ρίχνοντας δακρυγόνα ξέροντας την ύπαρξη μικρών παιδιών στο πλήθος. Ανταποκριτές επιβεβαιώνουν ότι τα ΜΑΤ γελάνε μπροστά σε ανθρώπους που τους δείχνουν τα παιδιά τους που κλαίνε από τα δακρυγόνα.

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Ξεκίνησαν οι πρώτες αφιχθέντες στο νέο καμπ - Νέο κρούσμα κορωνοιού

Κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ εντοπίσθηκε πριν από λίγο το πρώτο θετικό κρούσμα. Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά. Και τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ. Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)