to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 11.04.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων και δωρεάν δορυφορική σε απομονωμένα νησιά και άλλες περιοχές

Δίκτυα μεγάλης ταχύτητας έχουν ήδη εγκατασταθεί στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δίνει στους κατοίκους ακριτικών περιοχών που η DIGEA... ξέχασε να καλύψει δωρεάν δορυφορικό εξοπλισμό, ώστε να έχουν πλήρη και ίση πρόσβαση, όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά.


Όπως είπε ο κ.Γάκης, προηγήθηκε συνάντηση της Επιτροπής Περιφερειών με τον επικεφαλής του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ όπου του είχε ζητηθεί να έρθει και να ανακοινώσει, κατόπιν επεξεργασίας και της σχετικής απόφασης, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τα πολύ μικρά νησιά.



Το υπουργείο ήρθε στη συνέχεια για να πει ότι στις περιοχές αυτές που έχουν «μαύρο» στους τηλεοπτικούς δέκτες τους, «σχεδόν δεν βλέπουν ελληνικά κανάλια ή μόνο λίγα, θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα της ισότιμης πληροφόρησης ... Περιοχές με "τρύπες" στην πληροφόρηση και την ενημέρωση όπως η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, πολλά μικρά νησιά που η DIGEA άφησε απ' έξω με τη λογική ότι καλύπτεται το 90% της χώρας πληθυσμιακά και όχι γεωγραφικά», είπε ο κ.Γάκης.

Τόνισε μάλιστα ότι «ακόμη και περιοχές όπως η νότια Ρόδος δεν βλέπουν ελληνικά κανάλια, βλέπουν μόνο ΕΡΤ και αυτό με το ζόρι. Οφείλει η ελληνική κοινωνία να δώσει τη δυνατότητα της πληροφόρησης σε αυτούς του ανθρώπους ... Αυτό αποφασίζει το υπουργείο δίνοντας δωρεάν δορυφορικό τεχνικό εξοπλισμό σε αυτές τις περιοχές», μεταξύ τους και 17 νησιά».

Συνέχισε αναφέροντας «ένα δεύτερο που κάνουμε στις δυσπρόσιτες περιοχές, αυτό των "λευκών περιοχών" ... έχουν πάει δίκτυα μεγάλης ταχύτητας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές που μπορεί κανείς να φανταστεί, δίνοντας δυνατότητες μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών να αναπτύξουν δράσεις άνθρωποι που θέλουν να μείνουν στο χωριό ή το νησί τους ... έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο, το θέμα είναι πώς σε αυτά τα δίκτυα θα ενσωματωθούν οι εφαρμογές τους», κατέληξε.

 

Ακούστε στο Κόκκινο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)